≫ 

Milojević nije siguran da li Jirka ostaje na Marakani i ko je glavni konkurent Zvezdi za titulu (VIDEO)

Trener crveno-belih obavio je prozivku igrača pred početak zimskih priprema

  • 0

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević okupio je svoje fudbalere pred start zimskih priprema. Na prvoj prozivci javila su mu se 34 fudbalera, uz odsustvo Miloša Degeneka, koji ima reprezentativne obaveze.

- Ovo je prvi dan, trebalo je da krenemo još juče, pomerili smo za dan jer su ova dva-tri dana okupljanje igrače i lekarski pregledi koji su u toku. Sutra završavamo sa pregledima i bi trebalo da počnemo sa pravim intenzivnim radom u Termama, gde će akcenat biti na fizičkoj pripremi i nekim tehničkim i taktičkim varijantama koje hoćemo da isprobamo. Posle toga idemo u Tursku, na završni deo priprema i uigravanje ekipe i pripreme za prvi meč.

Imate 35 igrača na početku priprema, da li će svi putovati u Sloveniju i Tursku.

- U ovom trenutku imamo igrače koji će se vratiti sa pozajmice, iz omladinske škole, ali videćemo da li ćemo sve voditi u Terme Čatež, ali ja nemam taj problem, jer je tamo akcenat na fizičkoj pripremi. Sigurno je da će spisak za Tursku biti onaj koji ćemo revidirati. Prelazni rok je u toku, to je živa stvar, nikada ne znaš ko će da ode, ko će da dođe, ali to je sastavni deo našeg posla.

PRELAZNI ROK

Miloš Vulić potpisuje ugovor sa Zvezdom uz Mitra Mrkelu i Svetozara Mijailovića; Foto: Instagram.com/vu1ke0

Dobar tim za Evropu se pravi već u januaru? Imate li neku želju?

- To možemo da gledamo i sa jedne i sa druge strane. Mi imamo 90% tima sa nama, živa je stvar koji će igrači da odu i da dođu. Sigurno nećemo reći ne za dobrog igrača. Ono što mi je bitno, jeste da vidimo na koje igrače možemo da računamo i ono gde sam prvi put od kako sam ovde, imamo prelazni rok gde je ostanak igrača u većem procentu.

Ali opet, biću najsrećniji kad se završi i kad znam ko ostaje.

- Ono što smo želeli, ide u dobrom pravcu. Doveli smo igrače koje smo želeli da dovedemo. Ako se pojavi igrač koji nam je interesantan, morate da gledate i u budućnost, bez obzira na kojoj poziciji igra, nećemo se libiti da ga dovedemo. Za sada sam zadovoljan kako gospodin Mrkela vodi taj posao.

Kakav je status Erika Jirke?

Foto: Marko Jovanović

- Videćemo šta će biti, što se tiče Jirke, njegov kvalitet je neopsoran. Kada pričamo o strancima, poroblem je što je taj broj ograničen. Moramo da vodimo računa jer četv0rica mogu da igraju, a imaćemo manje utakmica. Videćemo šta je bolje za igrača, ako odlučimo da bude sa nama, biće tu, ali mislim da ćemo to znati do kraja prelaznog roka. Ali, što se tiče stranaca, pitanje je samo taj broj, jer dvojica moraju da budu van protokola, a imamo manji broj - zaključio je Milojević.

PRIORITETI ZA NASTAVAK SEZONE

Foto: MN PRESS

- Prioritet su nam titula i Kup. Imali smo dobru evropsku sezonu, to nam daje podstrek da radimo još vrednije.

Koga vidite kao glavne konkurente za titulu?

- Uopšte ne možemo da pričamo konkretno, jer je i sam sistem takav da se dele bodovi. Ima dosta pretendenata, ajde da pričamo posle, nisam neko ko priča unapred.

Prvotimci Crvene zvezde na prvi deo priprema u Terme Čatež odlaze u ponedeljak, 14. januara, i ostaju u staroj bazi do 23. januara.

Posle toga će kratko vreme provesti u Beogradu i 26. januara odlaze na drugi deo priprema u Antaliju, gde će ostati do 9. februara.

Zakazane su i prijateljske utakmice protiv austrijskog Vakera (27. januar), Austrije (30. januar), Ludogoreca (2. februar), Rabotničkog (5. februar) i Maribora (8. februar).

U prvom meču drugog dela sezone Zvezda će 16. februara dočekati Vojvodinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA