≫ 

Otkrivena dugo čuvana tajna: Tadić branio Putinu da poseti Zvezdu, a onda ga je lider Rusije oduvao odgovorom!

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, a pre osam godina funkcioner u Zvezdi ispričao dugo skrivanu tajnu dolaska lidera Rusije na Marakanu

  • 31

Dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Srbiju vratio je film osam godina unazad, kada je Putin, tadašnji premijer Rusije obišao stadion Crvene zvezde.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić otkrio je za ALO, kako je Zvezda tada izvela neverovatnu fintu i mimo državnog rukovodstva i Borisa Tadića dovela lidera Rusije.

- Kada smo čuli da Putin dolazi u martu u zvaničnu posetu Srbiji, počeli smo da pravimo planove Dušan Mrakić i ja, kako da ga dovedemo u Zvezdu. Zvezda je bila pod velikim pritiskom tadašnjeg rukovodstva države i Borisa Tadića, ljutio se zbog skandiranja navijača, ali i zašto je samo Zvezda dobila pare od Gasproma. Morali smo do Putina zaobilaznim putem, a ne preko države.

- Setio sam se da je Putin bio na nekom bajkerskom skupu "Noćnih vukova" u Sevastopolju na Krimu. Tamo je pričao o Goranu Jovanoviću Fonzi iz Niša. Bajkeru koji je izgubio nogu u ratu i na motoru prevalio put od Niša do krima. To je fasciniralo Putina koji ga je primio u posetu. Zamolili smo Fonzu da mi ugovori sastanak sa vođom "Noćnih vukova" Aleksandrom Zaladastanovim Hirurgom - objašnjava Vesić za Alo.

Foto: MN Press

Susret se desio u Moskvi.

Na sastanak smo krenuli Petar Škundrič, Saša Savić, Dušan Mrakić Fonza i ja.. Hirurg je pozvao lično telefonom Putina i saopštio mu našu želju da dođe  da bude gost Zvezde. Sat i po kasnije za stolom je sedeo Dimitrji Peskov portparol Kremlja koji je  rekao "Imam nalog da se ugovori poseta Marakani" - rekao je Vesić.

On je dodao da Tadić nije želeo da čuje za to da Putin poseti Zvezdu.

- Tada je Putin presekao i rekao. "Dobro, imam zvaničnu posetu Srbiji, a onda privatno vreme u Beogradu da posetim Hram Svetog Save i Marakanu. To niko ne može da mi zabrani." Brzo je ugovorena utakmica mladih timova Zvezde i Zenita i kada je narod čuo skupilo se 35 - 40 hiljada navijača. Hteo je i Tadić da dođe, tražio je posebnu ložu, ali mu je savetovano da ne dolazi da ga ne izvižde, a Putinu aplaudiraju - objasnio je Vesić.

VIDEO: Ovo su sve Putinove posete Srbiji

(Telegaf.rs/ALO)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blandy

    16. januar 2019 | 06:49

    Proces unistavanja Partizana je u punom zamahu i ako se ovo prezivi,prezivi.Samo kopate i trazite nacin i razne smicalice da se omalovazi Partizan,sada je Zvezda hit uspeli ste ,ali vratice se PARTIZAN.

  • Milan

    16. januar 2019 | 08:57

    Pa kad si tako pošten reci ko je stopirao izgradnju Partizanovog stadiona. Imali smo projekat i onda kažu Partizan nesme da ima bolji stadio od zvezdeeeee. Čista zloba i ljubomora.

  • Pakistanac

    16. januar 2019 | 07:55

    Sto nije ovo rekao pre tri godine,nego bas sad?Kakva propaganda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA