≫ 

Ognjen Vranješ pored "fantoma sa Marakane" i Vujadina Savića: Svlačionica Zvezde pre 10 godina i danas! (FOTO)

Aktuelni kapiten Zvezde jedini je koji može da prihvati #10yearschallenge, vezan za Zvezdum koji je ovih dana popularan na društvenim mrežama

  • 0

Na društvenim mrežama je postao izuzetno popularan "izazov 10 godina", gde su se uključile i mnoge svetske zvezde, glumci, sportisti, uticajne ličnosti...

Polako se taj trend usvaja i u Srbiji, pa možemo da vidimo fotografije mnogih od pre deset godina i danas.

Pošto je nedavno bila prozivka Crvene zvezde, pozabavili smo se temom kako je svlačionica crveno-belih izgledala pre deset godina i danas.

Zvezda je pre tačno 10 godina bila klub koji je na ivici gašenja, na rubu propasti, u ozbiljnim finansijskim dugovima, završila je sezonu kao treća na tabeli prvi u istoriji od kada Jugoslavija ne postoji, stadion joj je bio pod hipotekom...

Danas je to klub sa najstabilnijim finansijama u Srbiji, dug je gotovo saniran, igrala je Ligu šampiona, šampion je Srbije i na pravom je putu da odbrani titulu, pošto ima 15 bodova više u odnosu na Partizan, a 9 u odnosu na Radnički iz Niša.

Aleksa Terzić, Vujadin Savić, Filip Stojković, Marko Marin, Milan Borjan; Foto: Marko Jovanović

U svlačionici Zvezde danas igra jedan Marko Marin, bivši reprezentativac Nemačke, a tu su i renomirana strana imena, kao i Zvezdina deca, koja su sada stasala. Neka od njih bila su u klubu i pre 10 godina.

Dok smo gledali fotografije i poredili ko je na njima, primetili smo da samo jedno identično lice i na fotografijama iz 2009. i 2019. godine! U pitanju je aktuelni kapiten Zvezde - Vujadin Savić.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

Savić je tada kao golobradi klinac bio perspektiva Zvezde i jedna od budućih nada kluba. Zvezda je tada pokušala da sa "svojom decom" krene u izgradnju novog tima, koji bi mogao da prekine tadašnju dominaciju Partizana.

Osim njega, tu je još nekoliko interesantnih "glava".

s leva na desno - Ivan Ranđelović, Vujadin Savić, Igor Mijović, Ognjen Vranješ, Nemanja Nikolić, Milan Jeremić, Nemanja Obrić, Slavko Perović; Foto: MN Press

Sasvim sigurno najinteresantnija je Ognjen Vranješ, koji je ovih dana u centru skandala oko seks afere sa Jelenom Karleušom, gde je sve kulminiralo objavljivanjem njihovih golih fotografija.

Vranješ je došao u Zvezdu pre tačno 10 godina, u januaru 2009. godine. Za Zvezdu odigrao samo četiri utakmice u toj polusezoni i samo je posle toga na početku naredne bio na klupi, i ubrzo je napustio Zvezdu i otišao u Šerif.

U to vreme nisu verovali u njega na Marakani, pa su ga slali na pozajmice. Prvo u Napredak, zatim u Šerif i na kraju u Krasnodar, koji ga je otkupio, posle čega je počela njegova inostrana karijera.

Pored Vranješa, zanimljivo lik je Igor Mijović, koji je poznat po nadimku "Fantom sa Marakane". Igrač koji je Zvezdu koštao skuplje od jednog Nemanje Vidića, jer je 10 godina imao ugovor sa klubom, a da nije zaigrao za prvi tim. Samo se pojavljivao na prozivkama i dobijao platu.

Gore: Džeferson da Silva; Ognjen Vranješ; Dole: Fereira Rosu, Đorđe Tutorić, Ivan Gvozdenović, Aval Isah, Abubakar Oumaru; Foto: MN Press

Tu su još i Nemanja Nikolić, Milan Jeremić, Nemanja Obrić, Slavko Perović, golman Ivan Ranđelović, dok su tu na jednoj drugoj fotografiji Ivan Gvozdenović, Đorđe Tutorić, Abubakar Oumaru, Fereira Rosu, Džefersonm da Silva i Mohamed Aval Isah.

Mnogi navijači Zvezde kada pogledaju 10 godina unazad samo mogu da zaključe da je klub drastično napredovao. I kada je u pitanju igrački kadar, infrastruktura u svlačionici, sama oprema izgleda drastično ozbiljnije, a pre svega rezultati i finansijsko stanje kluba.

VIDEO: Pogledajte kakve automobile danas voze fudbaleri Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA