≫ 

Da li je Partizanov Musa "mačka u džaku" ili novi Oumaru? Defanziva slaba, leva noga još slabija... (VIDEO)

Vreme će pokazati da li su crno-beli napravili dobar izbor sa tamnoputim Norvežaninom

  • 11
Foto ilustracija: Telegraf/Guliver/Trond Tandberg/Getty Images

Bez prevelike pompe, koja inače ume da prati dolazak novih imena u dva naša najveća kluba, Partizan je dočekao prvu akviziciju za naredni period.

U pitanju je, kao što smo pisali, a i dočekali ga, Norvežanin Musa Ndžaj (23), koji će pokušati da se izbori za mesto i minutažu kod Zorana Mirkovića. To mu u startu neće biti nimalo jednostavno ako se uzme u obzir konkurencija koja ga čeka na poziciji levog krila, gde su trenutno u prednosti Zakarić, Janković i Tošić, pre svih.

Za očekivati je da za prvo vreme šansu dobije sa klupe, a za važniju ulogu sam će morati da se izbori radom na treninzima i korišćenjem svake prilike koju dobije na oba fronta. Jedino što Musi u navikavanju na novu sredinu neće biti problem je aklimatizacija na trenutne vremenske uslove u našoj zemlji, jer dolazi iz još hladnije Norveške gde je proveo čitavu svoju karijeru nastupajući za Valerengu, Berum i Stabek.

Upravo je igrama za Stabek privukao solidnu pažnju na sebe sa 72 utakmice i deset golova. Nije izraziti napadač, od desne noge "živi", a daleko slabije se služi levom, što, naravno, olakšava čuvarima da čitaju njegove pravce kretanja i nameštanja na šuteve i centaršuteve.

Odlikuju ga kao i svakog tamnoputog igrača brzina, prodornost, atleticizam (visok 185 cm), pomalo podseća na Abubakara Oumarua... Uz to i sasvim solidan šut, ali ne i najdoslednije izvrašavanje defanzivnih zadataka, o čemu je pričao igrač dobro upoznat sa prilikama u norveškom fudbalu, bivši igrač Partizana Bojan Zajić.

Bojan Zajić; Foto: MN Press

- Musa igra slabo u odbrani, teško ga je istrpeti kad ne ispunjava obaveze u defanzivi. Ostali fudbaleri moraće mnogo da mu pomognu kako bi tim imao korist od njega. Problem može da mu bude i mentalna snaga. Nema iskustva u inostranstvu, igrao je samo u Norveškoj gde je došao kao klinac. Biće neophodno da klub stane iza nega, da ga podrži ukoliko mu ne ide - opisao je igru Muse bivši igrač Partizana sa dugim stažom u norveškom fudbalu za Žurnal.

Definitivno će i to, dakle, biti segment igre koji će na viši nivo morati da podigne Ndžaj ako želi da ostavi dublji trag u Partizanu, u suprotnom lako može završiti priču kao mnogi "promašaji" pre njega...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    16. januar 2019 | 18:20

    Ма опасан играч. Дошао из јаааке лиге, и то друголигашког њиховог клуба. Сума бар пимплао нешто у првој, а и он теееежак ћорак.

  • Putin R.S

    16. januar 2019 | 17:49

    Novi Suma 😂😂😂😂

  • Severac

    16. januar 2019 | 17:48

    Čistokrvni Norvežanin, deda mu bio Viking.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA