Marselo Bjelsa iskren do bola: Ljudi, pa špijunirao sam sve ekipe s kojima smo igrali ove sezone!

Argentinac sazvao konferenicju za medije i odlučio da sve obelodani

  • 0

Menadžer Lidsa Marselo Bijelsa priznao je u sredu popodne da uoči svake utakmice pošalje člana svog stručnog štaba da odgleda trening protivničke ekipe.

Bijelsa je morao da sazove konferenciju za medije, nakon što su Fudbalski savez (FA) i Engleska fudbalska liga (EFL) počeli istragu o "špijuniranju"koje se otkrilo pred Lidsov meč sa Derbijem.

- Gledao sam sve rivale protiv kojih igramo i gledao sam sve njihove treninge. Sve informacije sakupljam a da ne gledam protivničke treninge, pa zašto sam onda poslao nekoga da gleda te treninge? Samo zato što sam mislio da time ne kršim norme. Sakupio sam informacije koje ionako mogu da dobijem na drugi način - rekao je Bijelsa i dodao:

- Osećamo se krivim ako ne radimo dovoljno. Gledanje kako protivnici treniraju nam dozvoljava da osećamo manji stres, a u mom slučaju, ja sam dovoljno glup da dozvolim ovakvu vrstu ponašanja.

Foto: youtube/printscreen/Leeds United Official

On je rekao da nije uradio "ništa nelegalno", ali da će morati da prihvati kaznu, ako ih njemu ili klubu izreknu EFL ili FA.

Bijelsa je u prezentaciji, koristeći powerpiont, prikazao okupljenim novinarima koliko analiza on i njegova ekipa obave za svakog protivnika, pre svake utakmice i dodao da svaka analiza traje po četiri sata.

Koristeći za primer utakmicu sa Derbijem, 63-godišnji trener pokazao je koliko je u procentima ta ekipa igrala odredjenom formacijom, koji igrači su korišćeni u različitim pozicijama i druge stvari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA