≫ 

Zvezda je za mene najveći klub na svetu: Vukanovićevo predstavljanje će oduševiti navijače! (VIDEO)

Doskorašnji fudbaler Napretka pričao je o dolasku na Marakanu

  • 5

Aleksa Vukanović je u toku dana potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom na tri godine i očekuje se da već od subote bude na raspolaganju stručnom štabu crveno-belih na Kipru.

- Osećam čast i odgovornost što sam postao deo Crvene zvezde, za mene najvećeg kluba u Evropi i svetu. Uprkos inostranim ponudama, poziv šampiona Srbije razrešio je sve dileme po pitanju narednog koraka, pa sam sa pregršt motiva stigao u Ljutice Bogdana. Nadam se da će nam proleće doneti brojne zajedničke trenutke sreće, da ću sezonu završiti kao najbolji strelac, a da će klub uvećati broj trofeja za još dva. Naravno, podstrek više su i evropski izazovi i ambicija da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata na internacionalnoj sceni - istakao je korpulentni ofanzivac.

Aleksa Vukanović; Foto: MN Press

Fudbaler rođen 1992. godine drugi je igrač koji je ove zime stigao iz Kruševca u Ljutice Bogdana pošto je prethodno Zvezdin dres zadužio Miloš Vulić.

- Čuo sam se sa Vulićem nakon što je potpisao ugovor, ali i pre nego što sam stigao u Beograd. Otkrio mi je šta me čeka, preneo niz pozitivnih impresija i potvrdio da je Zvezda pravi izbor. Drago mi je što ćemo nastaviti saradnju.

Sportski direktor Mitar Mrkela istakao je zadovoljstvo zbog angažmana trenutno najboljeg strelca Super lige.

Foto: Crvenazvezdafk.com

- Prezadovoljan sam što je Aleksa Vukanović potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, njegovim angažmanom nastavili smo praksu dovođenja najboljih domaćih fudbalera. Radi se o igraču koji se odlično snalazi na nekoliko pozicija u ofanzivi, a mi najviše od njega očekujemo u ulozi levog špica gde je i pružao najbolje partije u Napretku o čemu svedoči golgeterski učinak ove sezone.

- Očekujem da nastavi dosadašnji trend sjajnih igara jer je igrač koji dobro poznaje domaći fudbal, već nekoliko sezona igra u Super ligi i savršeno je adaptiran na ono što ga čeka. Takođe, verujem da će nam od leta biti od pomoći u evropskim kvalifikacijama - istakao je Mrkela još jednom otkrivši planove crveno-belih u nastavku prelaznog roka:

- Za nas je prioritet odlazak igrača, ali kad se pojavi neko izuzetno kvalitetan obaveza Crvene zvezde je da reaguje. Aleksa Vukanović je neko ko nije mogao da se zaobiđe u ovom prelaznom roku, a videćemo šta će predstojeći dani doneti.

Podsetimo, osim Vukanovića i Vulića, konkurenciju su u redovima šampiona, tokom aktuelnog prelaznog roka, pojačali još Nemanja Milunović, Dejan Vidić, igrač koji je prosleđen u Zemun, i Erik Jirka koji je letos potpisao ugovor sa Crvenom Zvezdom, ali je ostao na šestomesečnoj pozajmici u Spartaku iz Trnave.

VIDEO: Čime se voze Zvezdini fudbaleri?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DelijaMS

    18. januar 2019 | 16:15

    A do juce govorio kako ne bi ni u zvezdu ni u partizan. Cist primer koliko fudbaleri nemaju mozga. Decko nek je sa srecom i vise pameti u glavi

  • Lepi

    18. januar 2019 | 16:09

    Svetski igrac,svetski klub.BOZE????

  • Pedja

    18. januar 2019 | 18:02

    Ma kakav Real, Barsa, Juve, Mancester. Shvatam da si potpisao al ga uprska decko do bola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA