≫ 

Anćeloti odbio jednog od najvećih talenata italijanskog fudbala, Zidan ga je naterao da se pokaje i promeni sve

Velika pohvala od trofejnog trenera za Zizua.

  • 3

Trener Napolija Karlo Anćeloti rekao je da je Zinedin Zidan promenio njegov način gledanja fudbala, ali i da još uvek žali zbog Roberta Bađa. Anćeloti je bio deo generacije koju je vodio Arigo Saki pa je pojedine taktičke zamisli pokupio i od svog mentora.

- Stopirao sam prelazak Roberta Bađa u Parmu, a on je jedan od najvećih talenata u fudbalskoj istoriji Italije, iako je već imao dogovor sa klubom. Ja sam već imao Enrika Kijezu i Ernana Krespa - priča Anćeloti za Korijere delo Sport.

Usvojio je taktiku 4-4-2, ali i neke klasičnije fudbalske zamisli koje je Anćeloti promenio tek kada je posle Parme počeo da trenira Juventus i Zizua.

- Suštinski, imao sam stil fudbala gde sam stavljao igrače u određene pozicije i nije bilo onih između plejmejkera i napadača, nije bilo trekvartista, a baš to je tražio Roberto da bi došao. Da je Bađo došao posle prelomne tačke karijere kada sam trenirao Zidana, rado bih sarađivao sa njim. Zidan je promenio sve, pa je tim bio kao odelo krojeno za njega - kaže Anćeloti i dodaje šta su njegovi najlepši trenuci karijere.

- Osam godina u Milanu pre svega, ali ako hoćete iskreno, rekao bih da je to Madrid. Real je Real i svi treneri bi trebalo da dobiju šansu da rade u takvom gradu - istakao je Anćeloti.

Njih dvojica su kasnije sarađivali i u Real Madridu, a Zidan je kao trener uspeo da triput podigne trofej prvaka Evrope sa madridskim klubom sa kojim ga je osvajao i kao igrač.

VIDEO - Zinedin Zidan voli Real, ali je podneo ostavku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA