≫ 

Partizanov napadač želja Anderlehta: Rikardo je "plan B"!

Belgijancima izmiče špic Benfike, pa su se okrenuli Beogradu i najboljem fudberu crno-belih

  • 10
Rikardo Gomeš Foto: Marko Jovanović

Dobar glas se daleko čuje, pa tako i igre napadača Partizana Rikarda Gomeša u jesenjem delu sezone očito nisu prošle nezapaženo ni na Dalekom istoku, niti u zapadnoj Evropi, gde se ime igrača sa Zelenortskih ostrva vezuje za neke od velikana evropskog fudbala.

Konkretno, Anderleht je u potrazi za gogeterom, u smiraju zimske pijace, označio i najboljeg strelca crno-belih kao jednu od potencijalnih meta i to drugu na listi, ukoliko im se izjalovi posao na kome rade već duže vreme.

A, belgijski velikan nastoji da angažuje napadača Benfike, Fakunda Fereiru i pregovori u vezi sa tim traju već duže vreme. Ipak, cena Argentinca nije beznačajna, jer klub iz Lisabona potražuje preveliko obeštećenje, pošto je fudbaler zaštićen “izlaznom klauzulom” višemilionske vrednosti, kao i ugovorom do 2022. godine.

Foto: Marko Jovanović

Pride, Fereiru žele i neki italijanski i španski klubovi, ali problem takođe predstavlja i njegova ogromna plata, koja iznosi 2,2 miliona evra neto godišnje, što čak i belgijskom klubu predtsavlja problem.

Otuda Belgijanci spekulišu da od tog transfera nema ništa, ističući da će velikan iz Brisela u poslednjim satima prelaznog roka krenuti na “plan B” - Rikarda Gomeša iz Partizana ili, pak, “plan C” Nikolaja Komličenka, fudbalera Mlade Boleslav, koji je na pčozajmici u Krasnodaru.

Rikardo je apostrofiran kao fudbalr koji je eksplodirao u minulih godinu i po dana, kao najbolji strelac i fudbaler portgalske druge lige, te jedan od najboljih igrača Partizana i Superlige Srbije, gde je stigao minulog leta.

VIDEO: Ovako je Gomeš matirao Borjana u derbiju

Tamošnji mediji navode da bi napadač iz Humske mogao da bude jeftinija opcija, ali da je isto tako vezan ugovorom, te da je Partizan za njega odbio neke ponude (bilo ih je zapravo četiri ukupno), pa bi i tu morali prilično da se “otvore” finansijski.

Podsetimo, Partizan i Anderleht su već sarađivali u prošlosti, pošto je belgijski velikan pre nekoliko godina pazario u Humskoj Aleksandra Mitrovića, u tada najvećem klupskom transferu u istoriji, koji je iznosio 5.000.000 evra. Može li klub iz Brisela da probije granicu i odobrovolji čelnike crno-belih da ipak promene mišljanje i puste Rikarda već sada, biće poznato do 31. januara u ponoć.

(Izveštač Telegrafa iz Antalije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    30. januar 2019 | 09:49

    Сасвим просечан играч који је искочио у први план међу мноштвом незналица и пензионера,углавном скупих и повређених. Бациће паре само, а ови неће имати ко гол да да. Па Мачву нису могли победити...

  • Sejduba

    30. januar 2019 | 10:16

    Ako je ova roda odskočila, onda sam ja mig29, dajte ga odmah, po nabavnoj ceni

  • Putin R.S

    30. januar 2019 | 09:29

    Kako B opcija, a onaj Sabanov unuk??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA