Kako je Terzić rekao NE Arkanu i preživeo fudbal pun kriminala 90-tih: Stalno sam se saginjao ispod automobila da vidim ima li "plastike" (VIDEO)

Direktor Zvezde u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf dotakao se i škakljivih tema o "opasnim momcima" u srpskom fudbalu tokom devedesetih godina

  • 32

Direktor Crvene zvezde u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf pričao je o mnogim detaljima iz svog života.

Opisao je i neke od najtežih perioda svog života, kao što je bio boravak u zatvoru, ali i kako je uspeo da preživi i da se snađe u srpskom fudbalu 90-tih godina, kada su, kako kaže, ozbiljni autoriteti bili u svim klubovima u državi.

- Sada, kada 2019. posmatraš nešto što se desilo 1997. ili 1998. godine, ti ne možeš da objasniš kakvo je realno stanje bilo. Nisu to samo bili samo opasni ljudi sa asfalta, nego su u fudbal tada ušli ozbiljni autoriteti. Imali ste Zvezdu i Partizan gde je vrh države sedeo i u jednom i u drugom klubu u tim godinama. Imali ste Sartid koji je vodio Dušan Matković, tadašnji potpredsednik SPS-a.

- Imali ste Vojvodinu koju je vodio Živko Šokolovački, prvi čovek JUL-a, u Spartaku je sedeo Mihalj Kertes koji je bio direktor carine. Sav novac u državi je bio kod njega. Imali ste Milicionar koji su vodili generali Stojiljković i Rođa, uz Budućnost je bila Vlada Crne Gore, a onda dolazimo i na momenat da je u Obiliću bio Arkan, u Zvezdari Trojke, u Železniku Jusa Bulić, u Zeti Rajo Božović, u Nikšiću Brano Mićunović...

- U svakom klubu su bili neki autoriteti. Poslovni, politički, policijski, bezbedonosni, kriminalni... Nazovite to kako hoćete. I svi su oni voleli svoje klubove i mislili da neko treba da im se skloni. I svi su za sebe mislili da su najveći autoriteti. Koji, bre, onaj tamo? Ja igram protiv tebe i ti moraš da mi se skloniš - opisao je Terzić za Telegraf.

Željko Ražnatović Arkan sa Obilićem je postao šampion; Foto: MN Press

On je otkrio i kako je izgledalo kada je rekao NE Željku Ražnatoviću Arkanu, čiji je Obilić tada doživeo jedini poraz te godine, kako je uspeo da preživi taj turbulentan period, gde se često saginjao ispod automobila, da mu neko tokom noći nije postavio kakvu "plastiku", i koliko ga je to ojačalo i koliko mu je iskustvo iz tog perioda pomoglo da danas uspešno vodi Zvezdu.

Sve to pogledajte u snimku na početku teksta.

(Mario Marić/Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fk Partizan Gaj

    30. januar 2019 | 15:52

    Terzica proglasiti svecem ili bar za Ambasadora UN , takvog postenjacinu planeta jos nije videla😉

  • car

    30. januar 2019 | 15:19

    Terzic PREPOSTENI!!!

  • Pedja

    30. januar 2019 | 15:05

    Dnevna doza Terzica. Bruka i sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA