≫ 

Ljubav igrača je beskrajna prema Partizanu, nijedan klub nije "zaradio" ovoliko novca samo od oprosta dugova! (FOTO)

Janković, koji se odrekao 150.000 evra, samo je jedan u nizu igrača kome je klub bio ispred ličnih interesa posle odlaska

  • 36

Fudbalski klub Partizan prolazi kroz turbulentnu finansijsku krizu, koja se ogleda i u činjenici da gotovo nijedan transfer igrača iz Humske u poslednje dve-tri godine nije prošao bez oprosta dugova prodatog igrača. 

Najsvežiji primer "ekonomične politike" kluba je slučaj Marka Jankovića, koji je otišao najdalje u iskazu dobre volje odlukom da se odrekne velike sume novca koja mu je pripadala po slovu ugovora sa klubom. Ugovor ni u njegovom slučaju nije ispoštovan od strane Partizana.

Janković je prešao u italijanski SPAL, deo novca od transfera pripao je njegovom bivšem klubu Olimpijakosu, deo Partizanu, a još jedan deo, onaj kome se u klubu možda i nisu nadali u ovolikoj meri - opet Partizanu.

To je deo koji je Janković poklonio klubu - 150.000 evra!

Toliko su mu crno-beli dugovali, u pitanju je veliki novac, plata na godišnjem nivou bolje plaćenih igrača u Srbiji - a nije jedini igrač kome se duguje i kome se dugovalo poslednjih godina.

Janković je učinio klubu veliku uslugu Foto: Telegraf.rs

To je poražavajuća stvarnost Partizana čiji modus operandi "prodati, da bi se preživelo", u poslednje vreme dobija pun smisao.

Sportski direktor Ivica Iliev uzvišeno je govorio o Jankovićevom gestu, koji je, nažalost, samo ogolio sumornu činjenicu da Partizan grca u dugovima, a oprost od igrača koji odlaze gotovo da su prećutno uveli kao obrazac ponašanja fudbalera.

- Ono što moram s posebnom pažnjom da napomenem jeste da je Janković napravio nešto što ne znam da li je ijedan igrač Partizana u istoriji. Oprostio je toliki novac koji mu se, nažalost, dugovao. Ja sam u šoku! Dečko je napravio jedan neverovatan gest i još jednom mu hvala - rekao je Iliev, koji se letos zahvaljivao i Jevotviću zbog istog gesta pošto je završio transfer u Tursku.

Janković je samo sledio primer mnogih pre njega.

Zanimljivo je da je Everton jedan od retkih stranaca koji se na isti način razišao sa klubom - oprostom duga. I kod njega je bila u pitanju velika suma (100.000 evra).

Ljubav prema novcu veća je od ljubavi prema klubu za nekadašnjeg lidera ekipe Leonarda, i njemu je Partizan ostao dužan pošto je ovaj otišao ka arapskoj destinaciji, i, za razliku od mnogih u istoj situaciji, isplatio ga je do poslednjeg evra.

Leonardo je bio najplaćeniji igrač Partizana u svoje vreme - nije tolerisao dugove Foto: Marko Todorović

Ipak, gotovo da nema igrača koji je finansijski namiren napustio Humsku, a red je podugačak: Đurđević se odrekao 80.000 evra,  Milan Mitrović 72.000, Tavamba 60.000, Mihajlović 50.000...

Samo od igrača koji su, uz oprost dugova, napustili klub u prethodnih pet sezona, crno-beli su sačuvali najmanje 587.000 evra.

Fudbaleri koji su se odrekli najveće sume novca po odlasku od Partizana.

Janković - 150.000 evra

Everton - 100.000

Uroš Đurđević - 80.000

Milan Mitrović - 72.000

Leandre Tavamba - 60.000

Nemanja Mihajlović - 50.000

Nikola Milenković - 50.000

Saša Lukić - 25.000...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • igrac

    1. februar 2019 | 18:14

    Igraci ih ne otpisuju,nego ih uprava ucenjuje da oproste dug da im ne bi upropastili transfer...a onda oni to ispumpaju u vidu kao da su isplatili igraca..toliko da se zna..samo sto igraci u strahu nesmeju da pricaju...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    1. februar 2019 | 18:44

    Браво за управу. Ја и тврдим да одлично раде..само нека наставе..

  • Stara Skola Cikago

    1. februar 2019 | 18:16

    Ovo samo u partizanu ima ovde gde ja zivim neko bi zavrsio u zatvoru cisto reketiranje ako hoces da ides moras oprostiti dug sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA