Najteži ispit Partizana na pripremama - učesnik Lige šampiona testira crno-bele!

Crno-beli od 15 časova na velikom iskušenju protiv šampiona Ukrajine Šahtjora

  • 18

Fudbalere Partizana u nedelju očekuje najteži ispit na pripremama u Antaliji, poštoće odmeriti snage sa šampionom Ukrajine – Šahtjorom iz Donjecka. Utakmica se igra od 17 časova po loklnom, odnosno 15 časova po našem vremenu (Arena Sport 1) i to na terenima hotela “Kornelija Dajmond”, u blizini baze crno-belih u Beleku.

Za taj meč trener Zoran Mirković ima malih problema sa sastavom, pre svega u defanzivnoj liniji, jer je tokom tokom treninga u subotu Nemanja R. Miletić dobio jak udaracu butni mišić desne noge. Fudbaler zbog toga nije trenirao u poslepodnevnim časovima, pa je još uvek neizvesno da li će uspeti da se oporavi do okršaja sa Ukrajincima.

Ukoliko se Miletić ne bude oporavio do utakmice, zameniće ga iskusni Miroslav Vulićević, koga je trener Mirković uigravao na poziciji desnog beka. Van stroja je Musa Ndžaji, koji takođe nije trenirao sa timom od meča sa Krakovijom, a još od priprema u Beogradu Mirković ne može da računa na Danila Pantića i Đorđa Ivanovića, koje muče jake upale Ahilove tetive.

Inače, Šahtjoru je u tekućoj sezoni za “dlaku” izmakao plasman u osminu finala Lige šampiona, pošto je na svom terenu remizirao sa Lionom (1:1) i dopustio Francuzima da odu dalje u elitnom evropskom takmičenju. Otuda će Ukrajinci na proleće nastaviti svoj u Ligi Evrope...

Duljaj tokom posete Partizanu Foto: partizan.rs

Kao i u minulih nekoliko godina, Šahtjor ima tim za svaki respekt, satkan od ukrajinskih najboljih fudbalera, te čak deset internacionalaca iz Brazila, pojačanim Nigerijcem Kajodeom, Gruzijcem Kočolavom... Trener ekipe je Portugalac Paolo Fonseka, a prvi asistent mu bivši fudbaler Partizana i Šahtjora – Igor Duljaj, koji je pre nekoliko dana i posetio crno-bele u hotelu “Suenjo” u Beleku.

Ukrajinski i srpski klub su u minulih nekoliko godina odigrali četiri zvanična meča u evropskim takmičenjima, u kojima je Šahtjor slavio na tri utakmice, dok su crno-beli slavili jednom i to na stadionu u Humskoj (1:0). Pre četiri godine dva tima su odigrali i kontrolni meč u Turskoj, u kojima je takođe slavio Šahtjor (1:0).

Partizan bi trebalo da igra u sastavu: Stojković, Vulićević (N.R. Miletić), Marković, Valijente, Šehović, Zdjelar, Šćekić, Kosović, Zakarić, Stevanović, Georijević.

>>> Poraz od Njukasla nije boleo Siti koliko je mogao, s obzirom na to da ni Liverpul nije pobedio. Danas u 17.30 u Mančester stiže Arsenal, a kvota da će domaćin slaviti, uz bar jedan gol gostiju (1&GG), je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Arsenal.

(Od izveštača Telegrafa iz Antalije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    3. februar 2019 | 09:13

    Гробари имају никад бољи тим. Свака част њиховој управи, само нека наставе.

  • Acika

    3. februar 2019 | 09:37

    Njima su svi protivnici teski nema lakih ispita

  • Zox

    3. februar 2019 | 10:00

    Po naslovu ja mislio da igraju protiv ZVEZDE,reko taman da ih poderemo,kad ono nista,nema veze,uskoro svakako...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA