≫ 

Pronađen avion kojim je leteo Emilijano Sala!

Nezavisna potraga je dala prve rezultate, olupina locirana sonarom

  • 7

Avion "Pajper Malibu N264DB", olupina u kojem je bio argentinski fudbaler Emiliano Sala (28) zajedno s pilotom Davidom Ibotsonom (59), pronađeni su u nedelju kasno uveče, javlja "Sky News".

Podsetimo, letelica koja je prevozila fudbalera iz Nanta u Kardif nestala je pre gotovo dve nedelje (22. januara), a nakon što je policija obustavila potragu, pokrenuta je nezavisna, privatna potraga za koju je preko interneta prikupljeno više od 300.000 evra.

Kako javlja "Sky", jedan od dva plovna objekta za traganje uz pomoć sonara je pronašao olupinu nestalog aviona na dnu Lamanša, severno od ostrva Gernsija.

Navodi se da je olupina aviona u kojem je bio Sala pronađen severno od ostrva Gernsi Foto: google.com/maps

Ovako se Nant oprostio od Sale

Salini bivši saigrači iz Nanta na poslednjoj utakmici francuskog prvenstva Foto: Tanjug/AP

Tim ljudi koji vode potragu na čelu s Dejvidom Mernsom suzili su područje pretraživanja i tako došli do otkrića.

- Olupina aviona u kojem su bili Emilijano Sala i pilot Dejvid Ibotson je locirana - potvrdio je sa "Sky" Merns, dodavši da je o rezultatima potrage dmah obavestio porodice dvojice nestalih iz aviona. 

Prvi delovi nestalog aviona pronađeni su nedavno na obali jednog od nekolicine ostrva u Kanalu, u pitanju su dva sedišta na koje su naišle dve žene u odvojenim šetnjama plažom.

Podsetimo da tokom zvanične ipretrage Francuske obalske straže avion nije pronađen, nakon čega je ona obustavljena, međutim brojni Salini saigrači, kolege, i mnogi fudbaleri širom sveta ličnim donacijama inicirali su nastavak potrage za Salom.

Salin bivši klub Nant, kao i nesuđeni Kardif, na utakmicama koje su odigrali za vikend porukama, transparentima i navijačkim koreografijama su se oprostili od Argentinca.

Više informacija i novih detalja pretrage očekuje se u ponedeljak.

VIDEO: Saline roditelje vest o nestanku sina zatekla je u rodnoj Argentini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari Miljakovac

    4. februar 2019 | 00:16

    Tuga bas... Pocivaj u miru momce!

  • GROBARČINA

    4. februar 2019 | 06:47

    Još ima nada da su ŽIVI!!!

  • Neimar

    4. februar 2019 | 06:28

    Pronaslijedan mali Pajper a nemogu da nadu boing 737 ilise zna gdeon a pase javnosti oci mazu nemaga sada gledajte kad jave u pajperu na tela putnika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA