Od Pelea i Maradone do Zidana, Mesija i Kristijana: Ovako izgleda bulevar najvećih fudbalskih zvezda u Monte Karlu! (VIDEO)

Jedno od mesta koje bi svakako trebalo posetiti kada ste u Monte Karlu, svakako je promenada koja na holivudski način predstavlja najbolje fudbalere današnjice

  • 0

U Monte Karlu prestonici luksuza, milionera i kocke, na samo nekoliko koraka od restorana Novaka Đokovića, čuvenog "tunela" koje poznaju svi ljubitelji Formule 1 i Japanskih bašti, smeštena je Promenada šampiona.

Mesto u ovam svojevrsnom muzeju stopala najboljih fudbalera, našle su legende svetskog fudbala poput Pelea, Maradone, Zidana,  Platinija...Tu su još uvek aktivni igrači Mesi i Ronaldo.

Naravno, da bi se neko našao na ovom posebnom mestu, koje je jedan od zaštitnih znakova najmanje kneževine sveta, potrebno je da se isprati određena procedura. Naime, svake godine se preko sajta goldenfoot.com vrši glasanje za one koji će, poput slavnog bulevara u Holivudu, na obali Mediterana dobiti svoju fudbalsku zvezdu.

Najmanja kneževina sveta, u stanju je da od svega napravi atrakciju; Foto: Wikipedia/Hampus Cullin

Sama ideja za nastanak promenade nastala je iz potrebe da se dodatno razvije turizam u Monaku. Naravno, princ  Alberta drugi čim je čuo, momentalno je dao svoj "blagoslov", na zadovoljstvo svih zaljubljenika u fudbal.Tako je nagradu Zlatno stopalo, prvi dobio 2003. godine Roberto Bađo, koji je prvi ostavio svoj otisak, dok su zvanje Fudbalska legenda dobijali Ronaldo, Frančesko Toti, Roberto Karlos, Ronaldinjo, kao i Pele, Maradona, Zinedin Zidan…

Što se srpskih igrača tiče, njih naravno nema. Ipak, čast Balkana brane Georgi Hadži i Hristo Stoičkov.

Kako izgleda šetnja bulevarom najvećih fudbalskih zvezda sveta u Monte Karlu, pogledajte u videu.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

(Saša Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA