≫ 

Njegovi su stigli u Španiju posle 22 dana vožnje kombijem, divio se Ronaldu, a sada ide sa Malagom ka Primeri

Ponekad se zvezde poklope

  • 0

Fudbaler Malage Džek Harper je škotski napadač koji se na Pirinejima našao još kao beba u stomaku svoje majke, da bi kao dečak zaigrao fudbal u nepoznatoj Fuenđiroli. Spazio ga je Real Madrid i odveo u svoju akademiju fudbala kao trinaestogodišnjaka, koji je hteo samo da se slika sa Kristijanom Ronaldom.

Desetak godina kasnije Škot je u Malagi i piše neku svoju priču.

- On je najuporniji radnik kog znam, jer sam video iz prve ruke. Uvek prvi dolazi na treninge i odlazi poslednji. Mislim da nikad nisam video njegov auto da se pomeri. Mislim da oseća krivicu zbog bilo čega što ne uradi 100 odsto i verovatno je u pravu. Ako možeš da igraš samo deset ili 12 godina, onda daj sve od sebe da bi otišao na naredni nivo.

Ovako Harper opisuje svog idola Ronalda koji je sada već u Realu prošlost i igra u Torinu za Juventus. Harper je ostao u Španiji, ali se samo preselio u tim koji je prvi put "gledao" sa ocem kad je bio beba od samo šest meseci.

 
 
 
View this post on Instagram
#ZinedineZidane #Bernabeu #RealMadrid ⚽A post shared by Jack Harper (@jackharper77) on

A njegov put do Pirinejskog poluostrva je zaista zanimljiv. Njegova porodica se vozila istrošenim kombijem kamperom čak 22 dana. Pre četiri godine, kada je Real rasformirao C-tim "kraljevići" su hteli da ga pošalju na pozajmicu, ali je umesto toga on hteo u Stouk.

Imao je unutrašnje krvarenje u kolenu, doktor je mislio da je ozbiljnije nego što je bilo i rekao Marku Hjuzu da transfer otpada kao opcija. Zaigrao je za mlađe kategorije Brajtona, da bi pre dve godine prešao u Malagu B. Prošlog leta je potpisao profesionalni ugovor sa seniorima i na 17 utakmica do sada dao četiri gola i imao jednu asistenciju.

Svaki pogodak proslavlja španskim uzvikom za gol, a sa saigračima se pozdravlja uz poruku - ka prvoj ligi! Malaga je trenutno treća u drugoj španskoj ligi, ali ima samo bod manje od vodećeg Albasetea.

VIDEO - Partizanov biser dribla kao Kristijano Ronaldo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA