≫ 

Kako su nastali Zvezdini Gardisti i šta je najluđe što su uradili: Vujadin Savić ispričao urnebesnu anegdotu sa Mirkine predstave (VIDEO)

Sa Vujadinom Savićem nikad nije dosadno, naročito kada su uz njega saigrači koji posebno umeju da podignu atmosferu

  • 4

O Vujadinu Saviću zimus postojala je dilema oko potencijalnog odlaska, ali se sve završilo onako kako su navijači Crvene zvezde priželjkivali.

Savić je pred pripreme u Antaliji potpisao novi ugovor i potvrdio da će još dugo nositi najdraži dres, a već na početku je pokazao da će se odlazak Degeneka brzo prevazići, odličnom saradnjom sa ostalim štoperima.

Sa njim smo porazgovarali pred kraj priprema, teme su bile i fudbal i stvari iza terena, koje zapravo i čine da na terenu sve bolje izgleda.

- Ostala je generalka protiv Maribora, pobedili smo u svim mečevima od Kipra do sada, mislim da smo sve odigrali dobro, sve su linije funkcionisale kako treba, nema povređenih igrača. Gobelja samo malo, ali brzo će se vratiti, spremni smo i fizički i taktički, i rezultat je tu. Spremni smo za nastavak.

Dosta se kombinovalo u defanzivnoj liniji?

- Babić, Milunović i ja smo se kombinovali, sa njima sam igrao, sa Žuletom nisam iako je poslednju igrao on kao štoper, ali ja sam izašao. Tu je da popuni kad treba, dobro se slažem i sa Babićem i sa Milunovićem, iako je tek došao. Tek ćemo se uigrati, biće to OK.

Novajlije?

- Gajić je tek došao, znam ga generalno dugo, dobar je dečko i čim je došao u Zvezdu znači da je dobar, bio je u Bordou, prvak sveta, odličan je i nadam se brzom uklapanju. Ima i jaku konkurenciju, na šefu je da balansira i rotira, to on najbolje zna.

Bilo je i šuterskih treninga, da li si sam to inicirao, ili se i stručni štab tome posvetio?

- To je bila i moja želja, a i Kosan mi je napomenuo da bi trebalo da ostajem i ja sam to prihvatio sa zadovoljstvom. Bilo je OK, ni loše ni fenomenalno, treba iz treninga u trening da radim na tome i da poboljšavam završnicu. Ne opterećujem se, želim i jedva čekam gol, ali nemam opterećenje, najbitnije mi je da ne primimo gol. Tu su naši napadači, veznjaci.

Slobodne udarce isto dobro izvodiš sa distance od oko 17-18 metara, što se dalo primetiti na treninzima?

- Nije pitanje da li mi daju da ih izvodim, ne namećem se, ima dosta boljih, a ja imam tu opciju da svaki put kada oni šutiraju, ja se postavim na treningu i izvedem neki, pa su uočili da to dobro radim. Možda se i ukaže prilika, ali hvala Bogu, imamo već dobre izvođače.

Foto: Marko Jovanović

Da li ste pratili rivale, bliži se derbi?

- Samo rezultate, znam da su dobili Šahtjor, ali Partizan je Partizan, ne treba ih otpisivati, pripremne utakmice nisu merilo, što se tiče rezultata. Najvažnije je pripremiti se, nadam se pobedi. Treba biti oprezan, poslednji derbi to pokazuje, svi su očekivali da ćemo dobiti ubedljivo, izašli su na svoj stadion i pokazali da nije lako dobiti bilo koji meč, kamoli derbi.

Tim u poređenju sa jesenjim?

- Otišli su neki važni igrači, ali su došla dobra pojačanja. Ne bih ocenjivao da li su bolji ili lošiji, ali znam da imamo odličan tim i da ćemo opravdati 1. mesto i veliku bodovnu razliku. Imamo tim i za prvenstvo i za Evropu. Ambicija je dupla kruna posle 12 godina, posle toga treba ući u Evropu, težimo najvišem, to je Liga šampiona. Igrački kadar i partije su razlog da se ovome nadamo.

Foto: crvenazvezdafk.com

Ne pamti se da je Zvezda imala ovoliko igrača koji mogu da daju gol?

- Jeste, imamo dosta igrača i to je prednost, iz jednog prekida možemo da prelomimo. Milunović, Jirka, Vukanović, Pavkov, Babić... Jovančić, Ben... Da ne izostavim nekog, ima dosta opasnih igrača i skakača. Što se mene tiče, dosta su i odbrambeni rivali obraćali pažnju na mene zbog visine, odvlačio sam igrače i drugi su se istakli, sad će i na druge morati da obrate pažnju. Možda se sada i meni više ukaže šansa?

Za atmosferu su posebno zaduženi "Gardisti", kako je došlo do ovog imena?

- Sve je počelo od jedne šale, od drugara. Ne mogu da pričam sve, ali je totalno pogrešio o jednoj grupi, rekao je mom drugu koji drži kafanu, "je li, šta radite ti i ovi tvoji gardisti"? A nisu uopšte gardisti, pa smo pravili šalu na konto toga, zatim smo kačili sliku na Instagram i to društvo je bilo tu. Tako je sve nastalo iz šale, a posle su to i prihvatili navijači kao "gardisti".

Foto: Instagram.com/savicvujadin

Tu ste kao jednog od "poslednjih doveli" Gorana Čaušića, koji se dobro zna sa vama još od mlađih kategorija?

- I Žule i ja ga znamo od pre, beogradsko je dete, itekako je zaslužio da se nađe tu. Hajdin je kod nas samo dobio vajld kartu, zbog ponašanja u gradu - kroz smeh će Savić.

Da li je Žule prestao da baca džojstike?

- Niko ne podnosi lako poraze, naročito kad se igra 2 na 2. Čaki i ja uhvatimo Gobelju i Žuleta, pa ih sprdamo dok vodimo, umeju da bacaju džojstik i da se iznerviraju, ali umemo i mi, niko ne voli da gubi.

Foto: Instagram/savicvujadin

Zašto je Žule jednom radio sklekove u pozorištu?

- Poveo sam ekipu, nas 10 je išlo sa ženama i devojkama, da gledamo predstavu moje Mirke. Pred sam izlazak glumaca na scenu, pričali smo i ponudili lepu cifru Gobelji da izađe na pozornicu i uradi sklekove. "Nema šanse". Onda smo ponudili Žuletu duplo više, u dve sekunde je preskočio, pošto je sedeo u drugom redu, u Akademiji 28 su bili puni i gornji i donji deo, 700 ljudi možda. Izašao je na scenu i uradio 10 sklekova, dobio je ozbiljne aplauze, opustio je publiku i posle su svi bili još bolje raspoloženi za predstavu.

A Mirka?

- Nije znala o čemu se radi, posle je saznala. Samo su se čuli aplauzi i smeh, posle im je valjda neko preneo pred izlazak, ne mogu da se setim. Eto, bili su i oni u čudu, čemu aplauz, kad se ništa ne dešava?

Printskrin: Youtube/Delije.net

Kako planirate da proslavite sada titulu, prošle godine ste imali peh sa autobusom?

- Prošle godine je i ono nastalo iz šale sa "Giška bus zapalio", prihvatio sam to kao što uvek prihvatim šalu. Grupa navijača je posle to počela da peva, posle u kafani pevačica. Nema to veze sa mnom, autobus je bio neispravan, mnogi su rekli da je počelo da pušta ulje trag, još je bilo i mnogo navijača okolo sa pirotehnikom. Bitno je da niko nije povređen.

Posle ste se na razne načine dovijali da dođete na proslavu?

- Ja sam išao peške i na motoru, svi smo završili na Kalemegdanu, iako nije bilo u planu. Neki su išli u gepeku, bilo je ludo i nezaboravno, nadam se da će 30. titula i treća zvezdica proslaviti upečatljivo. Smislićemo nešto, ali o tom potom, ima dosta još da se igra.

- Biće mnogo derbija, ja očekujem dva u Kupu. Imam utisak, ubeđen sam da ćemo igrati polufinale sa Partizanom, naravno, ako mi pobedimo Surdulicu, oni Napredak. Nešto mi govori da će biti 4 derbija. Biće dobrih mečeva, zanimljivih, uzbudljivih.

Foto: Marko Jovanović

Može li to uticati na posetu?

- Derbi je derbi, ali ako se vratimo na prošlost, dešavalo se da posle nekih velikih evropskih utakmica bude slabija poseta. Ima i finansija, da li porodica može da isprati to, i benzin, i karte... Ne znam, nadam se punim stadionima, biće lepo vreme, biće napeto i u Kupu i u prvenstvu. Mi ćemo se svakako "naložiti", ne manjka motivacija kad igraš protiv Partizana.

Gde je bila najbolja atmosfera na gostovanjima?

- Salcburg, bilo je 10.000 naših. U Napulju nisam bio, u Parizu i Liverpulu, bili smo kažnjeni...

A domaća publika?

- Bio sam u Parizu i Liverpulu, razočaran sam Liverpulom, mislio sam da je nešto neverovatno, sve se svodi na himnu. Prelep je ambijent za igru, pogotovo kad krene himna. Ali i nju sam očekivao energičnije, nisam to tako doživeo. Posle je sve bilo pozorište. Ne može da se poredi sa nama, glasniji su naši protiv Zemuna nego oni u Evropi, uz svo poštovanje prema njima i njihovim navijačima.

Foto: Telegraf

Najupečatljivija atmosfera u režiji Delija?

- Kod nas, najbolja atmosfera i emocije su protiv Krasnodara. To, pa Liverpul. To bih izdvojio.

Da li su se čule Delije protiv Salcburga, kada se navijalo iza pomoćnih terena?

- Daleko je bilo, ali znači kad znamo da je tu neko iza nas. OK, znamo da milioni zvezdaša navijaju za nas, ali kad je neko blizu stadiona, kad znaš da su došli zbog tebe, i to znači. Da je bio pun stadion, siguran sam da bi pobedili na Marakani i da bi lakše bilo u Salcburgu. Nikad ne bismo preokrenuli tamo da nisu došli u tolikom broju. Stvarno je Salcburg u 1. poluvremenu bio toliko dominantniji od nas, to je samo bilo pitanje kad ćemo primiti gol.

Sad se vidi koliko su jaki. Prošli su grupu sa 6-0-0, najviše dominiraju u LE?

- Preozbiljna ekipa, mnogi nisu svesni koga smo izbacili, a ja sam zato posebno ponosan na ovu generaciju, zlatnim slovima smo upisali ime u istoriju kluba, ušli smo u elitu posle 26 godina!

VIDEO - Šta kaže Mirka kad Vujadin Savić na pripremama "fata ribu"?

(Od izveštača iz Antalije - B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MR

    8. februar 2019 | 22:43

    Lik je zalutao u fudbal a nije ni neki sportski tip,brz i jak sa dobrim refleksom, mogao je da bude maneken, da se bavi nekim normalnim poslom... Ovo je na silui zahvaljujući tati koji je bio prava zvezda i naravno zloupotrebio svoje ime da bi sin na silu igrao fudbal...Jedino u Zvezdi može da igra i niko ga više i neće, dok je tate biće igrač, sve nakon toga je neizvesno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA