≫ 

Liga šampiona se vratila: PSŽ silan na "Old Trafordu", Zaniolo bacio u trans "Olimpiko" (FOTO) (VIDEO)

Nastavak najkvalitetnijeg takmičenja doneo je spektakl u Mančesteru, Roma na "Olimpiku" ispustila dva gola prednosti za revanš protiv Portugalaca

  • 6

Fudbaleri Pari Sen Žermena jednom nogom su u četvrtfinalu Lige šampiona, posle pobede nad Mančester junajtedom u gostima rezultatom 2:0 golovima Kimpembea i Embapea u drugom poluvremenu.

Iako bez dvojice najboljih golgetera Nejmara i Kavanija, pokazali su "Sveci" da su i bez udarnih pesnica moćna grupa igrača, sjajan tim, koga će Solskjer pamtiti i kao prvi koji mu je naneo poraz od dolaska na klupu "Đavola" posle niza od 11 mečeva (10 pobeda).

Istovremeno, u Rimu, sijala je nova zvezda Rome i italijanskog fudbala Nikolo Zaniolo sa dva gola u pobedi nad Portom od 2:1.

nemanja Matić na meču sa PSŽ - om; Foto: Tanjug/AP

Navijači Pari Sen Žermena brojnošću u Mančesteru (bilo ih oko 4.000) kao da su nagovestili "hepi end" svog tima koji je pokazao daleko više zrelosti za ovaj nivo takmičenja od Engleza.

Sve je savršeno postavio Tomas Tuhel, udarni trio Embape, Di Maria, uz njih i Alves istureno, preuzeo je obaveze u navali, a vrhunski posao iza njih odrađivali su Verati, Draksler i Markinjos.

Izdržali su početni nalet gosti, mada bio je to više adrenalinski udar pod navijačkom bukom, a manje konkretna pretnja po Bufona. Posle obostrano borbenog duela u prvom delu, utakmica je otišla u jednom pravcu u nastavku.

Parižani su autoritativno preneli težište igre na polovinu Junajteda u povoju drugog dela meča, napadali, savijali odbranu rivala do pucanja, a puklo je u 58. minutu kada je Di Maria ubacio iz kornera, a Kimpembe, sam kao duh, postavio nogu za 1:0.

Velika borba vodila se na Old Trafordu; Foto: Tanjug/AP

Ruku na srce, u toj situaciji Nemanja Matić, kome se strelac gola prikrao iza leđa, mogao je bolje da izmarkira Kimpembea.

Nije dugo prošlo, mreža De Hee ponovo se tresla - Embape je bio ubitačan u završnici.

Ponovo je Di Maria bio ključan, asistencijom je "spojio" saigrača, a ovaj rutinirano pogodio za 2:0 i klasičan nokaut u bradu Junajteda. Bili su igrači domaćeg tima zreli da prime još koji gol, De Hea je sprečio da ne crvene obrazi, a nervoza je potpuno obuzela Pogbu pred kraj, pa će Francuz biti samo posmatrač u revanšu, pošto je "pocrveneo" zbog oštrog starta u samoj završnici.

Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, u Rimu je Roma slavila 2:1 u duelu sa Portom, u meču u kojem je oba gola za Vučicu postigla fudbalska tinejdžerska senzacija Nikolo Zaniolo.

Devetnaestogodišnji vezni fudbaler je posle prilično neubedljivog prvog poluvremena u kojem su mreže mirovale, bukvalno sam srušio portugalskog velikana.

Prvo je "italijansko čudo" pogodio za vođstvo Rimljana u 70. minutu: primio je loptu u kaznenom prostoru, a onda je poslao u dalji ugao po zemlji za vođstvo Rimljana. Isti igrač je samo 6 minuta kasnije bio na pravom mestu pošto se lopta odbila o stativu, a "novi Toti", kako su ga Italijani prozvali, tako rutinirano je poslao u mrežu, kao da je odigrao 100+ utakmica u Ligi šampiona.

Do kraja Porto je uspeo samo da smanji prednost domaćih fudbalera kada je Adrian odlično ispratio udarac saigrača, "pokupio loptu" i savladao Mirantea, za nadu u konačan trijumf posle revanša na "Dragau".

Parovi 1/8 finala Lige šampiona

Mančester Junajted - Pari Sen Žermen 0:2

Roma - Porto 2:1

Sreda

Totenhem - Borusija Dortmund 21

Ajaks - Real Madrid 21

19.02

Lion - Barselona 21

Liverpul - Bajern 21

20.02

Atletiko Madrid - juventus 21

Šalke - Mančester Siti 21

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    12. februar 2019 | 22:59

    Nikad slabiji psz i nikad jaci radnik surdulica...😂😂😂

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    12. februar 2019 | 23:07

    ПСЖ,Ливерпул, Наполи, другоразредни тимови, за разлику од Телеоптика, Добоја..

  • Rango

    12. februar 2019 | 21:46

    Gledam ovo i ne razumem zašto se stavljaju mikrofoni oko navijača pa se čuje kao 3 marakane, stvarno bez veze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA