≫ 

Igrač Hajduka udario sudiju, a posle su tvrdili da ga udario slepi miš! Navijači bacali srpske automobile u more! (VIDEO)

Zanimljiv slučaj nacionalne mržnje u jugoslovenskom fudbalu desio se u Splitu 1969. godine

  • 12

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić gostovao je u emisiji "Upitnik" na RTS-u povodom napada na vaterpoliste Zvezde u Splitu.

On je tada izneo i zanimljivu priču iz prvenstva Jugoslavije 1969. godine.

I PRE 50 GODINA VLADAO JE ANIMOZITET

- Mnogi to ne znaju, ali 1969. godine igrali su Hajduk i OFK Beograd na Poljudu i utakmica je prekinuta kod rezultat 2:2 kada je čuveni Dragan Holcer iz Hajduka udario sudiju.

- Nastao je prekid, većalo se šta da se uradi, a na kraju su rekli da je sudiju udario slepi miš. Međutim, poenta priče je da su posle te utakmice navijači hajduka bacali automobile sa srpskim tablicama u more i pevali "kud plovi ovaj brod" - ispričao je Savić.

VIDEO: Pogledajte izjavu Dušana Savića

VIDEO: Ustaški simboli u srcu Šumadije. Hrvatski huligani demolirali srpsku pumpu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    13. februar 2019 | 12:19

    Ма, они нас воле, само се праве!

  • Vule

    13. februar 2019 | 12:32

    Bacali su I bacaju automobile sa zagrebackom registracijom. Zato su dobre tablice u Bosni. Ne pisu se imena mesta pa niko ne zna kojem delu drzave pripadaju tablice. Sve je izmesano u centralnom kompjuteru.

  • Zvezdaš do koske

    13. februar 2019 | 13:22

    Tesko da je 1969 utakmica igrana na Poljudu,vec je to bilo na stadionu pod plinarom,otac mi je pričao da kad je bio u vojsci gledao Hajduk -Zvezda na tom stadionu i jedva izvukli žive glave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA