Leteće milioni zbog Srba, Zvezda i Partizan trljaju ruke: Zbog kojih se Orlova najveći klubovi spremaju za mega transfere?

Biće ovo burno fudbalsko leto za naše igrače, a Zvezda i Partizan će pratiti status Jovića i Milenkovića

  • 5

Srbi će na leto sigurno biti u modi na fudbalskoj pijaci!

Zimski prelazni rok je završen u najvažnijim ligama, ali se mnogi spremaju tek za leto, kada će Srbi biti prilično na ceni, ako nastave sa ovakvim partijama, pre svih Luka Jović.

Situacija je takva u pojedinim klubovima da će mnogi na leto morati da promene sredinu, na to će uticati i kvaliteti, prevazilaženje okvira kluba, ali i neke negativne stvari koje se dešavaju.

Ako krenemo od najveće "zlatne koke", Luke Jovića, dovoljno je samo nabrojati imena - Real, Barselona, Liverpul... Uz njega, na ceni su još Nikola Milenković, Sergej Milinković Savić, ALeksandar Mitrović, pa i Aleksandar Kolarov i Branislav Ivanović od iskusnijih.

Takođe, situacija na fudbalskom tržištu osluškivaće se i na Marakani i u Humskoj, zbog procenata za talente i doprinos solidarnosti.

Foto: Guliver/Alex Grimm/Getty images

LUKA JOVIĆ

Bruji Nemačka o transferu u Real ili Barselonu, s time da se veće šanse daju Kataloncima, uz tvrdnje da je već postignut usmeni dogovor menadžera.

U svakom slučaju, cifra za obeštećenje se za sada vrti od 40 do 60 miliona evra, nije isključeno da bude i veća, a spominju se još Bajern, Liverpul i Čelsi kao zainteresovani.

Luka je trenutno prvi strelac Nemačke sa 14 golova i doživeo je meteorski uspon u nemačkom fudbalu, a ne treba zaboraviti ni da bi Crvena zvezda mogla da zaradi na osnovu određenih procenata, sumu i do milion evra.

Primera radi, ukoliko dođe do transfera u Real od 45 miliona evra, Zvezda bi od transfera Jovića inkasirala 1.425.000 evra! (1.125.000 od transfera u Real i 300.000 evra od transfera iz Benfike u Ajntraht), jer je Luka proveo tri godine fudbalskog školovanja na Marakani.

Foto: Tanjug/AP

NIKOLA MILENKOVIĆ

Popularni Bleki igra sjajno u Fjorentini, a prednost mu je što se odlično snašao i na poziciji desnog beka, iako više voli da igra kao štoper.

Danas je na ceni polivalentnost, a mnogi veliki klubovi su prepoznali potencijal u njemu, pa se procenjuje na oko 35 miliona evra.

Bleki je drugi najskuplji igrač kluba, Federiko Kjeza je procenjen na 50 miliona, a posebno je za bivšeg igrača Partizana bio zainteresovan Mančester junajted.

Doduše, bilo je to za vreme mandata Žozea Murinja, ali daleko od toga da ne bi bio pojačanje za Đavole, koji bi u njemu videli novog Nemanju Vidića.

Foto: Marko Todorović

Zapravo, pored one "transfermarkt" sume od 35 miliona, Junajted je već opipavao puls i traženo je 55 za Milenkovića, a čak i ovde imamo situaciju gde bi naš klub zaradio.

Partizanu sleduje pet posto od Doprinosa solidarnosti, jer je sve vreme fudbalskog školovanja Bleki proveo u Humskoj.

Primera radi, ukoliko bi ga Junajted kupio za 50.000.000 evra, Partizanu bi u tom slučaju stigla finansijska injekcija od 2.500.000 evra, što bi moglo da zakrpi brojne finansijske rupe i probleme u Humskoj.

Pre Junajteda, Juventus i Totenhem su se raspitivali za Milenkovića, ali i Bajern Minhen, kome je Fjorentina tražila 50 miliona. Nema sumnje, prema dosadašnjim iskustvima, neće Viola tek tako pustiti Blekija.

Foto: Guliver/Paolo Bruno/Getty images

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ

Još od prošlog leta traje sapunica zvana SMS, za kog su u Laciju tražili i preko 100 miliona evra. Niko nije toliko zagrizao, ekscentrični Klaudio Lotito je čak tvrdio da je odbio 160 miliona, mada je pitanje da li je iko u to poverovao...

Mnogi tvrde da mu se cena čak prepolovila, posle Mundijala i nešto slabijeg početka sezone 2018-19, kada je i opalo interesovanje... U svakom slučaju, cena će i dalje biti visoka, na oko 60 miliona evra, a poznato je da je za njega zainteresovan i Juventus.

Stara dama je uvek raspoložena za igrače koji mogu učvrstiti dominaciju na Čizmi, ali je i Milan u jednom trenutku pokazao interesovanje, zbog želje da se vrati u sam vrh italijanskog fudbala.

Na leto, poteze će povući i Inter, koji sada kao generalni direktor vodi Đuzepe Marota, nekadašnji rukovodilac Juventusa.

Foto: Guliver/Clive Rose/Getty Images)

ALEKSANDAR MITROVIĆ

Fulam tone u Čempionšip, teško da će Aleksandar Mitrović imati želje i volje da ponovo juri ulazak u Premijer ligu. Već je dovoljno dao klubu i posle odlaska Slaviše Jokanovića red je da se oproba u jačoj ekipi, makar i u Čelsiju kao džoker.

Procenjivan je i Mitrović na 40 miliona evra, cena mu je porasla kako je ređao dobre partije, a Everton je u jednom trenutku posebno zagrizao za našeg "sidraša". Sigurno je samo da će najveće interesovanje pokazati ostrvski klubovi, pa u slučaju transfera Mitar neće imati mnogo problema oko prilagođavanja.

Foto: AP/Tanjug

BRANISLAV IVANOVIĆ

Mnogi su prerano otpisali Baneta, koji u Zenitu proživljava novu mladost. Možda Ivanović više ne može da dominira kao nekada u Čelsiju, gde je sam držao celu desnu stranu, ali i kao štoper i džoker opcija može biti od neprocenjivog značaja.

Iskustvo ima prebogato, dobru platu mu je nudio i neimenovani klub iz Saudijske Arabije, Juventus je takođe "bacio udicu",  a čak je i Barselona u jednom trenutku bila među konkurentima.

Banetu ugovor ističe na leto, što će sigurno mnogi pokušati da iskoristi kako bi samo uz pojačanu platu doveli jednog od nekada najboljih defanzivaca sveta.

Foto: AP/Tanjug

ALEKSANDAR KOLAROV

Ratuje Kolarov sa navijačima Rome, pa je neminovno da na leto ode iz Rima, iako ugovor ističe na leto 2020. Inter će pokušati da iskoristi ovu situaciju, aktivirao se zimus još Atletiko Madrid.

Tražiće se zamena za Felipea Luisa, a Kolarov je viđen kao idealna opcija u taboru Dijega Simeonea.

VIDEO - Ovi Srbi su ostvarili najveće transfere u zimskom prelaznom roku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manoylo

    13. februar 2019 | 20:35

    Šta bi sa matematikom za transfer Luke? Zvezda dobija 5% od oba transfera. Nemci plaćaju Portugalcima 12,000,000€ za otkup ugovora, sto je 600,000€ koje idu Zvezdi.Ako pretpostavimo da je 45,000,000€ suma koju bi neko platio za njega Nemcima, zvezdi ide 2,250,000€ od tog transfera. U totalu, Zvezdi ide oko 2,850,000€.

  • Pop

    13. februar 2019 | 16:35

    Sklonite ovog kolarova. Bruku i sramotu srpskog fudbala.

  • Milan

    14. februar 2019 | 11:47

    Samo dunster ne vidi kvalitet najboljeg strelca Bundes lige i stavlja ga kao rezervu napadacu buduceg ucesnika druge lige engleske!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA