Kakva čast za Zvezdu: Crveno-beli u 20 najvećih mitskih klubova koji su menjali istoriju fudbala! (FOTO)

  • 23
FK Crvena zvezda, France football Foto: MNPress

Frans Fudbal napravio je veliku listu top 30 najvećih klubova na planeti, ali uz to, posebno je kreirana lista 20 mitskih klubova koji su obeležili istoriju fudbala - među njima je i Crvena zvezda.

Ugledni Frans Fudbal je na prvoj listi stavio Real suvereno na prvo mesto, slede Barselona, Mančester junajted, Bajern i Liverpul, ali malo "bode oči" samo sedmo mesto PSŽ-a, kluba koji nikad nije osvojio Ligu šampiona. Milan je primera radi tek 11, ali su presuđivali neki savremeni faktori - broj igrača koji su osvojili Mundijal, kontinentalne titule, prodati dresovi, rekordni transferi, pratioci na društvenim mrežama, mitski status...

Upravo kada je mitski status u pitanju, lista izgleda mnogo zanimljivije. Novinari Frans Fudbala su ovu listu pravili na osnovu istorije, uticaja igrača i ekipa na promenu fudbalskih tokova, pa se ovde Crvena zvezda našla na 20. mestu.

Ajaks je zbog igračkih i trenerskih legendi zauzeo prvo mesto, jer nijedan klub poput Kopljanika tokom 1970-ih nije doneo toliko promena i uticaja na shvatanja fudbalske igre.

Tek posle njih slede Real, Liverpul, Mančester junajted, Boka, Barselona, Santos, Benfika i Juventus, dok se Crvena zvezda našla na 20. poziciji, deleći mesto sa Sent Etjenom.

VIDEO - Ivanić predstavljen na Marakani: Otkrio je zašto nije prešao u Zvezdu pre tri godine, nego baš sada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA