≫ 

Potresne scene iz Brazila u derbiju Rija: Flamengo se oprostio od preminulih igrača, stadion je jecao u večeri velike tuge (VIDEO) (FOTO)

Ovaj derbi Rija razlikovao se od svih prethodnih, nažalost po tužnom momentu

  • 0
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Flamengo je u žalosti zbog pogibije desetorice mladih fudbalera tog kluba uzrasta 14 do 16 godina, koji su život izgubili na spavanju u požaru koji je zahvatio prostorije fudbalske akademije slavnog brazilskog kluba.

Tog dana trebalo je da bude odigran veliki gradski derbi Flamengo - Fluminense, tad je odložen zbog tragedije, a igrači velikih rivala u četvrtak su izašli na teren u verovatno najemotivnijem sudaru koji su ikada igrali.

Stadion je bio prepun, naboj ogroman, navijači i dalje pod utiskom tragedije i pogibije mladosti - sve je bilo u znaku oproštaja od dečaka čiji su životi surovo ugušeni.

Deca, kao simbol života i budućnosti, bila su u centru pažnje, desetine mališana su se pre utakmice poređali na centru igrališta i pustili balone uvis, svetla iz hiljada telefona zasijala su u tom trenutku.

Smenjivale su se u kovitlacu tuge poruke, transparenti, pesme, suze...  

Flamengo je plakao za svojom decom.

Jedan od preživelih Kauan Emanuel imao je sreće da kobne noći izbegne plamen smrti, uz porodicu je bio na utakmici, potresen, uplakan, tešio ga je i selektor Brazila Tite.

Rezultat inače uvek "zapaljivog" derbija Rio de Žaneira potpuno je pao u drugi plan, Fluminense je pobedio golom u trećem minutu nadokande vremena (0:1), ali teško da će navijači "Rubro-negra" mnogo tugovati zbog toga.

Tuga koju osećaju prema nastradaloj deci prevazilazi svako razočaranje koje su ikad doživli zbog neuspeha njihovih igrača.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA