Skupština Superlige i Prve lige u utorak, klubovi glasaju o VAR tehnologiji!

Inicijativu je pokrenuo Partizan krajem 2018. godine, u jeku halabuke koja se podigla posle meča crno-belih i Mačve iz Šapca

  • 17

Početkom naredne radne sedmice, tačnije u utorak, biće održana sednica Skupštine Suprelige i Prve lige Srbije, povodom čega je klubovima već poslat dnevni red zasedanja. Svakako jedna od najinteresantnijih tačaka biće rasprava o eventualnom uvođenju VAR tehnologije i to na predlog i inicijativu Partizana.

Pomenuta tačka je i zvanično uvrštena u dnevni red i biće stavljena na glasanje!

Crno-beli su krajem 2018. godine na sednici Izvršnog odbora Superlige i Prve lige Srbije bili "specijalni gosti", iako uopšte nisu član tog tela, ali su pozvani od strane predsednika Dragomira Lazovića i direktora Vladimira Bulatovića na "konstruktivne razgovore" i smirivanje strasti u jeku halabuke, koja se podigla posle utakmice sa Mačvom iz Šapca, odigrane po teškim vremenskim uslovima.

Uz žalbu na konačan epilog, zvanično registrovanje postignutog rezultata utakmice (0:0), Partizan je "priložio" i pismeni zahtev o uvođenju VAR tehnologije i to treći put u poslednjih godinu i po dana. Klub iz Humske je insistirao kod članova Izvršnog odbora da se njihov predlog uvrsti u dnevni red prve naredne Skupštine Zajednice Supelige i Prve lige Srbije i da članovi najvišeg tela glasaju o uvođenju video tehnologije u srpski fudbal.

Da li će ovakve scene u doglednoj budućnosti biti deo superligaškog takmičenja? Foto: Tanjug/AP

Inicijativa je ovoga puta je urodila plodom (odnosnom, bar je stavljena na glasanje), pa će VAR tehnologija u utorak biti opcija pred članovima Skupštine. Epilog, za sada, (ne)može da se nasluti.

Inače, prva dva pokušaja Partizana nisu prošla slavno. Prvi put pod izgovorom da nema dovoljno novca za tako skupu investiciju, a drugi put se, navodno, tražio izgovor u činjenici da ni elitno takmičenje pod okriljem UEFA – Liga šampiona ne koristi VAR. Ipak, kada je iz Niona najavljeno da će sistem zaživeti i u Ligi šampiona, pojedinci u našem fudbalu su počeli da se oglašavaju i ističu da je to "neprotrebno bar još deset godina". Ali je i to počelo da se menja i sve češće se čuju suprotna mišljenja.

BEZ ZVANIČNE ODLUKE O MEČU SA MAČVOM

Kada smo već kod meča Partizana i Mačve iz Šapca, koja je registrovana službenim rezultatom 0:0 i to pošto je crno-belima nedavno i definitivno odbijena žalba, on će verovatno ponovo biti tema razgovora. Jer, Partizan će na pomenutom zasedanju Skupštine imati svoje izaslanike i verovatno će tražiti obrazloženje za odbijanje žalbe, pošto ono u Humsku zvanično nije stiglo, već se odluka pojavila u srpskim medijima.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    16. februar 2019 | 12:18

    Pa zar ne istupaju iz lige,ili se ipak...

  • Bas

    16. februar 2019 | 11:54

    Bolje prvo vidite koji klubovi mogu da uvedu var tehnologiju...Pa prenose utaknice sa jednom kamerom a ne sta drugo

  • Misko

    16. februar 2019 | 12:15

    Mogu da glasaju ali para za to nema cisto zamazivanje javnosti da se posle polemise ko je bio za a ko protiv pa razvijaju teirije zavere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA