≫ 

Valjak pregazio Bačku, Mirković dobro našpanovao crno-bele: Tri gola za najavu Partizanovog proleća (VIDEO)

Strelci u prvoj utakmici drugog dela sezone za Beograđane Nikolić, Rikardo i Zakarić

  • 36

Nije bilo ni trunke neizvesnosti u Bačkoj na stadionu "Slavko Maletin Vava", gde je Partizan preslišao domaći sastav rezultatom 3:0 (1:0) u prvoj utakmici prolećnog dela sezone, u okviru 22. kola Superlige.

Krenulo je sa golom Nikolića već u 7. minutu, Rikrado je duplirao prednost u 56, a Zakarić stavio tačku na više nego ubedljiv trijumf Mirkovićevog tima.

U narednoj rundi Partizan dočekuje novosadski Proleter, a nakon toga ide na "Marakanu" najvećem rivalu gde će se videti koliko zaista može ovaj sastav. Prema onome što je pokazao Partizan u Bačkoj, imaju čemu da se nadaju navijači u nastavku sezone.

Bez povređenog Pantića, ulogu glavnog kreatora preuzeo je Zoran Tošić, i odlično se snašao iza napadača, pakovao je šanse saigračima, a upravo je posle njegovog udarca koji se pretvorio u asistenciju, Partizan poveo.

Raspalio je po lopti Bambi, lopta je pala unutar kaznenog prostora, gde je Nikolić umirio, a onda je staloženo poslao u mrežu golmana domaćeg tima Zogovića. Deluje da je tom prilikom napadač Partizana bio za pola tela u nedozvoljenoj poziciji, međutim markiran je bio pomoćnik na drugoj strani, nije najbolje video momenat, pa je gol priznat.

I da nije gol proznat, i tada bi bilo samo pitanje vremena kada će gosti profitirati iz velike inicijative.

Nakon gola, u dve šanse se našao Rikardo, prvi put je njegov udarac glavom zaustavio Zogović paradom na crti, a u drugoj situaciji podbacio je napadač crno-belih promašivši iz prilično povoljne situacije po ulasku u šesnaesterac.

Nije, ipak, morao da brine Mirković ni nakon tih promašaja s obzirom na to da je rival bio u strogoj defanzivi čitavo poluvreme, ali je potpuno promenio filozofiju u nastavku.

Krenuli su igrači Bačke otresitije u drugom poluvremenu, premestili težište igre na polovinu Partizana, preko Makarića zapretili dva puta, uz konstataciju da je Stojković prilikom druge šanse napadača Bačke imao priličnih muka da spreči naprijatnost po svoj tim.

Ipak, previše rizika u napadu Bačku je učinilo ranjivijom pozadi, pa je stigla kazna.

Miletić je pobegao uz desnu aut liniju, imao svo vreme sveta da uputi kvalitetan centaršut, a Rikardo takve prilike ne propušta. Usledio je trzaj glavom i lagana egzekucija, za 2:0.

Utakmica je golom Rikarda prilično "ubijena", kao da je u momentu splasnuo entuzijazam igrača domaćeg tima, pa je do kraja viđena slika iz većeg dela meča: inicijativa crno-belih koja je, na kraju, još jednom urodila plodom.

Zakarić je bio strelac, bio je to i najlepši trenutak meča: efektan i snažan udarac, precizan, u bliži ugao golmana Zogovića, za mat i tačku na prijatan izlet crno-belih u Bačkoj.

Bačka - Partizan 0:3

(Nikolić 7, Rikardo 56, Zakarić 80)

OFK BAČKA: Zogović – Ilić, Bjeloš, Jovanović, Grabež – Žarković, Pantić – Tomić (od 74. Mićić), Radinović (od 88. Balabanović), Makarić – Radović (od 46. Gavrić).

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković (od 84. Šehović), Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Kosović, Zakarić, Tošić (od 71. Enake), Nikolić, Rikardo (od 87. Stevanović).

Rikardo je postigao drugi gol za Partizan protiv Bačke Foto: Marko Jovanović

Superliga, 22. kolo

Petak

Voždovac - Napredak 4:0

(Mihajlov 9, Stuparević 19, 68, Mašović 22)

Subota

OFK Bačka - Partizan 0:3

(Nikolić 7, Rikardo 56, Zakarić 80)

Mačva - Mladost 14

Proleter - Radnik 14

Radnički Niš - Čukarički 15

Crvena zvezda - Vojvodina 16

Nedelja

Dinamo Vranje - Spartak 14

Rad - Zemun 14

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acika

    16. februar 2019 | 15:04

    Da nije bilo sudija ne bi ni bod uzeli a traze VAR koji ce ih ugasiti

  • 001

    16. februar 2019 | 15:01

    Бачка баш делује као озбиљна прволигашка екипа...;)

  • ikac

    16. februar 2019 | 14:59

    Ajmo avangardo, kad je ofsajd cutite, inace istupate iz lige?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA