Propustio je trećinu utakmica, a plaćaju mu milione: Zabrinjavajuće, zapanjujuće, na pragu sramote

Čudan slučaj Arsenalovog Nemca

  • 2

Nemački fudbaler i vezista Arsenala Mesut Ozil propustio je bezmalo trećinu utakmica otkako je stigao u klub, iako ima jednu od najvećih plata u Premijer ligi.

Ozil je septembra 2013 stigao u Arsenal za 47 miliona evra iz Reala i očekivalo se da će Arsen Venger konačno uložiti neki veći novac da bi napravio rezultate koje Tobdžije godinama čekaju.

Umesto toga, Nemac je do sada upisao sto zvaničnih utakmica koje je presedeo na klupi ili propustio zbog povreda. Stoti zvanični meč je bio onaj protiv BATE Borisova u Ligi Evrope gde je Arsenal poražen 1:0.

- Njegova je situacija zabrinjavajuća i zapanjujuća, na pragu sramote. Propustiti 100 utakmica zvuči neverovatno. Da li je povreda, da li je bolest?

Jedna od najvažnijih stvari kod igrača je da uvek bude spreman i na raspolaganju - rekao je Martin Kion, nekadašnji igrač Arsenala.

Za mesec i po dana ove godine odigrao je tek 102 minuta, a u sezoni ukupno 18 utakmica u svim takmičenjima. Za Arsenal ukupno - premalo. Tek 214 nastupa (41 gol i 73 asistencije).

Britanski mediji su u petak pisali da Ozil ne želi da ode ni na pozajmicu ni da napusti Arsenal iz protesta, ali i zato što u Severnom Londonu ima masivnu platu na nedeljnom nivou od 350.000 evra.

U subotu pišu da igrači na svoj načion bojkotuju menadžera Unaja Emerija, čiji je tim posle solidnog početka sezone (izuzev dve prve utakmice), sada drastično opao u formi i ne može da se odbrani ni od koga.

VIDEO - Sve što treba da znate o prvom moćnom derbiju nove sezone Premijer lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA