≫ 

Boaći se razgoropadio, Voša stradala sa 4:0! Zvezda pregazila Novosađane u jurišu na titulu i poslala poruku Partizanu (VIDEO)

Crveno-beli od starta pokazali dominaciju

  • 45

Fudbaleri Crvene zvezde dominantno su otvorili prolećnu polusezonu u Superligi, Vojvodina je sa 4:o rutinski pala u 22. kolu!

Tim Vladana Milojevića je pripreme okončao sa maksimalnim učinkom od šest pobeda, pa je spremno dočekao prolećni deo sezone, dok je veliki udarac za Novosađane iz navijačke perspektive predstavljao transfer Mirka Ivanića na Marakanu iz BATE-a.

Nekadašnji kapiten Vojvodine se u ovom slučaju našao na klupi, kao tek pridošli igrač kome predstoji uigravanje, a upravo je to bio dovoljan pokazatelj koliko jak tim imaju crveno-beli.

I na klupi se našao veoma dobar broj kvalitetnih igrača, Marko Marin je od starta dominirao i sjajno dirigovao igrom, a Ričmond Boaći je startersko mesto iskoristio za dva pogotka.

Poslali su crveno-beli poruku i crno-belima, koji će biti rival za dva kola, posle susreta sa Radnikom.

Prethodno, Partizan je protiv Bačke odigrao efikasno i slavio sa 3:0.

Crvena zvezda - Vojvodina 4:0

(Boaći 24, 68,  Simić 27, Pavkov 89)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić, Čaušić, Simić, Marin, Ben (od 62. Jirka), Boaći (od 75. Pavkov)

Vojvodina: Rockov, Stojković, Graovac, Saničanin, Devetak, Milojević, Mitošević – Đuričin, Đurić (od 64. Nešković), Gojkov (od 78. Mesarović), Eze (od 73. Matić).

Foto: MN Press

PRVO POLUVREME - Dva brza gola demoralisala Vojvodinu

Čini se da je Zvezda bila željna igre pred svojom publikom, od starta je krenula silovito, pa je već u 1. minutu odbrana Voše bila na mukama, prvo je intervenisao Vuk Mitošević pred 16-ercem, posle čega je dva kornera uspela da anulira gostujuća ekipa.

Do 12. minuta se igralo praktično pred golom Novosađana, samo jednom je Vojvodina iz prekida imala priliku da pripreti, što je šampion Srbije neutralisao relativno lako. U 16. minutu, sin Vladana Milojevića, Nemanja, pokušao je da testira reflekse Borjana sa velike udaljenosti, nije se proslavio, lopta je otišla daleko od gola.

Foto: MN Press

U 24. minutu, Boaći je dočekao pravi prekid za gol, posle centaršuta Bena sa leve strane, lopta se odbila od igrača Vojvodine pravo u noge golgeteru iz Gane za sigurnu egzekuciju.

Nakon toga, Veljko Simić iskoristio je demoralisanost rivala, pobegao je odbrani i ofsajd zamci na idealan pas Marka Marina, koji od početka meča nije ni prestajao da pokazuje majstorstvo.

Do kraja poluvremena, Zvezda je rutinski održavala prednost, Vojvodina nijednom nije ozbiljnije ugrozila Borjana, a Goran Čaušić je samo dve lepe prilike propustio sa ivice šesnaesterca, prvi put je proklizao, drugi put mu je lopta odskočila i poslao je daleko od okvira.

Foto: MN Press

DRUGO POLUVREME - Dominacija se nastavila do velikih 4:0

Rutinski je Zvezda nastavila da diktira tempo, ali je bilo i padova koncentracije, što je donelo šanse Vojvodini. Nakon toga, Borjan je sjajno reagovao, pa "očitao bukvicu" defanzivcima zbog uspavanke.

Kako je odmicalo vreme, došao je trenutak i za izmene, pa je priliku umesto Bena dobio Jirka.

Malo kasnije, Boaći je pokazao da je na dobrom putu da bude onaj stari golgeter, kakav je bio pre odlaska u Kinu.

Vratio se ubitačan instinkt, naznake toga pokazao je na pripremama, sada je sjajno reagovao u 68. minutu posle centaršuta sa desne strane.

Na vreme je razmislio šta će uraditi sa loptom, sačekao je zalet Rockova u jednu stranu, pa ga uhvatio na pogrešnoj nozi i plasirao loptu u malu mrežu suprotnog ugla.

Ovaj put, centrirao je Stojković sjajno, a Graovac je od štopera podbacio u markiranju napadača iz Gane.

Šansu je potom dobio Pavkov umesto Boaćija, dok je u Vojvodini treća izmena izvršena do 78. minuta - na terenu su se našli Nešković, Mesarović i Matić umsto Gojkova, Đurića i Ezea, koji je posebno bio nezadovoljan igrom u ofanzivi.

Za kraj, Pavkov je samo "bocnuo" loptu preko Rockova za konačan rezultat.

Foto: MN Press

Superliga, 22. kolo

Petak

Voždovac - Napredak 4:0
(Mihajlov 9, Stuparević 19, 68, Mašović 22)

Subota

OFK Bačka - Partizan 0:3
(Nikolić 7, Rikardo 56, Zakarić 80)

Mačva - Mladost 0:1

(Pejović 10p)

Proleter - Radnik 0:0

Radnički Niš - Čukarički 2:0

(Drinčić 29, Haskić 42)

Crvena zvezda - Vojvodina 4:0

(Boaći 24, 68,  Simić 27, Pavkov 89)

Nedelja

Dinamo Vranje - Spartak 14
Rad - Zemun 14

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Sveto trojstvo Vujadina Savića: Gol na derbiju, baklje i rakija!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lune

    16. februar 2019 | 16:17

    zvezda ima da se proseta nema konkurenciju bolje grobari da ne komentarisu suvisno je samo se blamiraju

  • XL

    16. februar 2019 | 17:31

    Bilo bi sjajno uraditi analizu igre Filipa Stojkovica pa sa vidimo koliko puta vrati loptu golmanu (sigurno preko 60% primljenih lopti), koliko protivnik napravi sansi preko njega (preko 70% najmanje), koliko puta pokusava da odglumi prekrasj, koliko je puta bio krivac za golove...Ko u Srbiji sve ne igra fudbal pa to je strasno. Ali jos je gore da im se jos i placa debelo.

  • nscz

    16. februar 2019 | 18:22

    A sto bi mi slali poruku Partizanu kad je Radnicki drugi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA