≫ 

Ovom porukom se Zvezda oprostila od Šabana Šaulića: Poslednji pozdrav, kralju... (FOTO)

Crveno-beli odali počast svom velikom navijaču

  • 0

Smrt kralja narodne muzike, Šabana Šaulića je potresla čitavu Srbiju, ali je i ujedinila večite rivale. Šaban je bio veliki navijač Zvezde, koja se oprostila od njega putem Instagrama.

- Poslednji pozdrav kralju. Počivaj u miru legendo - napisali su crveno-beli.

Prethodno je Šabanu i Partizan odao počast.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

BIO JE KRALJ NARODNE MUZIKE

Šaban Šaulić rođen je u Šapcu 6. septembra 1951. godine. Bio je srpski pevač folk muzike, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike“.

Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena. Šaulić je živeo i radio u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom je imao troje dece - Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu bili pecanje u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.

Šaulićeva kuma je bila Zorica Brunclik.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana“ koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn'o bih te međ' hiljadu žena“ i dr.

Pojavio se u filmu "Sok od šljiva" 1981. godine, a u drugoj sezoni serije Ubice mog oca otpevao je pesmu Nemam više nikoga, za koju je muziku i tekst napisala Aleksandra Kovač.

Bio je u žiriju Zvezde Granda (2013-2016) i Pinkovih Zvezda (2016-2017).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA