≫ 

Vuletić za Telegraf otkriva kako je ubedio klubove i FSS da prihvate VAR: I kad je Dositej doneo krompir, Srbi su se gnušali

Rasprava je bila teška, rekao sam im i da su se Srbi gnušali krompira kada ga je Dositej Obradović 1808. godine doneo u Srbiju, pa je na kraju Karađorđe morao da unese u Krivični zakonik kaznu šibe. Danas je krompir srpska strateška nacionalna hrana, u svom stilu kaže čelnik crno-belih

  • 21

Vladimir Vuletić i Milorad Nikolić; Foto: Privatna arhiva

Treća inicijativa i treća sreća za srpski fudbal i Partizan, zahvaljujući čijoj inicijativi je načinjen jedan od najbitnijih koraka da ubuduće imamo manje sumnji u regularnost takmičenja, kao i manje sudijskih spornih odluka, pošto je na Skupštini Zajednice Superlige i Prve lige Srbije jednoglasno pokrenut proces uvođenja VAR tehnologije.

Rekosmo već da je zasedanju prisustvovalo 28 od 32 kluba i da su svi delegati, sem Crvene zvezde čiji predstavnici nisu prisustvovali sastanku, podigli ruku za instalaciju video sistema.

Čovek koji je ispred Partizana vodio rad sa predstavnikom Fudbalskom Saveza Srbije (Jovan Šurbatović), potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić prenosi šta se sve dešavalo iza zatvorenih vrata u Staroj Pazovi.

Foto: MN Press

- Bila je to teška i složena rasprava. Argumentacija koja je našu inicijativu stavljala pod rezervu ticala se tri stvari. Prvo: nepostojanje odgovarajuće infrastrukture. Drugo: složenost celog postupka i njegova cena. Treće: vremenski okvir realizacije.

- Na to sam dao kontra argumentaciju rečima da put, kako to kaže Konfučije, od 1.000 milja počinje prvim korakom i da mi danas smo dužni da načinimo taj korak. Postavio sam pitanje da li to što uvođenje dugo traje može biti argument da se nešto uopšte ne radi – prenosi Vladimir Vuletić za Telegraf detalje rasprave u Staroj Pazovi.

Naravno, kako se radi o profesoru rimskog prava na Beogradskom univerzitetu, argumentacija nije mogla ni bez istorijskih primera uvođenja novina.

- Stari rimski filozof Petronije je dugo trpeo ludilo imperatora Nerona. Međutim, kada je shvatio da će Neron spaliti Rim, odlučio je da kaže sve što zna i završio rečima: “Rekoh i spasoh dušu svoju”. Naš zadatak je ovde da glasamo ZA i spasemo duše naše.

Dositej Obradović poslužio je kao argumentacija Vuletiću; Foto: osdositejobradovicirig.edu.rs

- I najzad, povodom argumenata da je previše komplikovano, teško, podsećam vas sve da je 1808. godine Dositej Obradović u Srbiju doneo iz Zemuna krompir. Srbi su ga se gnušali, odbijali da ga jedu, tvrdivši da je reč o “đavoljoj hrani”. Do te mere Srbi nisu hteli da prihvate nešto novo kao što je krompir, da je Karađorđe morao da uvede kaznu šibe u svoj Krivični zakonik za svakoga ko ne jede krompir. Danas je krompir srpska strateška nacionalna hrana. VAR je srpska nacionalna strateška hrana - poentira na kraju Vladimir Vuletić.

VIDEO: Ostoja Mijailović priznao kog Zvezdinog igrača bi doveo u Partizan

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    19. februar 2019 | 15:58

    На стадиону Партизана не постоје најобичнији WC да се оде за време утакмице. Стадион је руина, распада се... Вечито се у овој држави нешто спинује и вечито се замењују тезе... Да је био ВАР не би било победе над Бачком. Али, хајде... Спинуј...

  • Realno

    19. februar 2019 | 17:38

    Realno, sa VAR tehnologijom partizan ce se boriti za ono osmo mesto....

  • Www

    19. februar 2019 | 16:50

    Najeo se pa pobesneo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA