≫ 

Partizan iznenada ostao bez bitnog igrača pred Večiti derbi!

Fudbalera gotovo sigurno očekuje operativni zahvat i pauza od šest do osam sedmica

  • 21
Svetozar Marković, Ričmond Boaći Foto: Marko Jovanović

Defanzivac Partizana i jedan od važnijih igrača tima - Svetozar Marković moraće na dužu pauzu pošto je na minuloj prvenstvenoj utakmici sa Bačkom obnovio povredu kolena, zbog koje će, izvesno je, morati i na operativni zahvat, saznaje Telegraf!

PROBLEM NASTAO NA MEČU U BAČKOJ PALANCI

Mladog igrača tokom sutrašnjeg dana očekuje i druga stručna ekspertiza, ali je jasno da stručni štab već sada mora da počne da razmišlja o drugim opcijama za predstojeći meč sa Proleterom, kao i večiti derbi protiv Crvene zvezde.

Rekosmo već, problem je nastao u 70. minutu utakmice u Bačkoj Palanci, kada je Marković u jednoj situaciji, bez ikakvog duela sa protivničkim igračem, osetio bol u kolenu. Izdržao je još 15-tak minuta, a onda je zamenjen.

Foto: Partizan.rs

AKO NE OPERIŠE SLEDE OZBILJNE KOMPLIKACIJE

U protekla dva dana uopšte nije trenirao, već je odmah podvrgnut ispitivanjima, tačnije snimanju magnetnom rezonancom, koja su pokazala da postoji oštećenje meniskusa i to takvo da je operativni zahvat gotovo neminovnost.

Jer bi u protivnom, ukoliko bi se pribeglo samo saniranju povrede, moglo da dođe do ozbiljnijih komplikacija.

Igrač će sutra obaviti još jedan pregled i test, ali je mimo toga klub iz Humske već kontaktirao jednu poznatu kliniku u inostranstvu, koja je spremna da primi Markovića i izvrši operativni zahvat već tokom naredne sedmice.

Podsetimo, Marković je kuburio sa povredom desnog kolena i u smiraju jesenjeg dela sezone. Osetio je bol na poslednjem meču prvog dela takmičenja protiv Mačve, ali je izdržao do kraja.

Foto: Marko Jovanović

Međutim, kasnije se ispostavilo da postoji oštećenje hrskavice, zbog čega je tokom cele zimske pauze bio na terapijama, radeći sa najboljim stručnjakom za oporavak i pripremu igrača – Andrejom Milutinovićem, a potom je primio i injekciju “plazme”.

To je u tom trenutku dalo rezultata, s tim što se mladi fudbaler sa deset dana zakašnjenja priključio saigračima (20. januara je počeo da trenira) i sasvim normalno prošao dugu fazu priprema u Turskoj. Ipak, očito je došlo kasnije na “naplatu”, pa Markovića sada očekuje šest do osam sedmica pauze.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milosch07

    19. februar 2019 | 23:34

    Pošto oni planiraju samo da se brane, onda i jeste hendikep ...

  • Frenky

    19. februar 2019 | 23:09

    Providno, sklonili ga da skauti ne vide na derbiju kolika je rupa...

  • Dreka

    19. februar 2019 | 23:11

    Ako je njima ovo bitan igrac........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA