≫ 

VAR radio više nego ikada: Štoperi Atletika pregazili Juve za 5 minuta, kakav preokret Sitija sa igračem manje (VIDEO)

Juventus pred eliminacijom iz LŠ, dok su Građani jednom nogom u 1/4 finalu

  • 10

Iako su iz Juventusa najavljivali da u Madrid dolaze kako bi dali gol, čak i pobedili, šampion Italije i možda i prvi favorit za osvajanje Lige šampiona doživeo je težak udarac u prvom meču 1/8 finala pomenutog takmičenja protiv Atletika 2:0 (0:0)!

I to od strane domaćih štopera Himeneza i Godina koji su za samo pet minuta šokirali Juve i digli ''Vandu Metropolitano'' na noge. Prvi gol je viđen u 78. minutu, kada se Himenez najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru, dok je Godin uz pomoć Kristijana Ronalda u 83. postavio konačan rezultat.

Zasluženo, nema šta! Juve je do tog 78. minuta bio veliki miljenik VAR tehologije koja ga je spasila u tri navrata.

Najpre je sudija Feliks Cvajer sredinom prvog poluvremena dosudio penal za Jorgandžije posle duela Dijega Košte i De Šilja, da bi potom ''izvukao'' loptu'' van kaznenog prostora. Onda je i u 55. minutu odlučio da ne svira penal za Atletiko, i to posle novog VAR-a.

Foto: Tanjug/AP

Prethodno su Košta i Grizman propustili šanse utakmice! Španac je u 50. minutu izašao jedan na jedan, ali je šutirao očajno pored gola. Inače, to je bila Koština prva utakmica u startnoj postavi posle dužeg  vremena i one povrede.

Mesto na terenu je u 57. minutu ustupio Morati koji je u 71. minutu zatresao mrežu bivšeg kluba. Stadion je eksplodirao, igrači Atletika su slavili, a Cvajer je ponovo zatražio pomoć VAR-a. Epilog svega - poništen gol zbog prekršaja Morate.

I kada se možda činilo da golova neće ni biti, Atletiko je preko Himeneza i Godina stigao do zlata vrednih golova. Oba posle kornera, oba nogom iz gužve. Zanimljivo, Godinu je to bio prvi gol nogom u LŠ.

Priliku da Juve ''vrati iz mrtvih'' imao je rezervista Bernandeski, ali mu je Oblak odbranio udarac u samom finišu.

FK ATLETIKO MADRID - FK JUVENTUS 2:0

(Himenez 78, Godin 83)

Atletiko: Oblak - Huanfran, Himenez, Godin, Filipe Luis - Saul, Parti (Lemar 61), Rodri, Koke (Korea 66) - Kosta (Morata 57), Grizman.

Juventus: Sčensni - De Šiljo, Bonuči, Kjelini, Aleks Sandro - Bentankur, Pjanić (Čan 72), Matuidi - Dibala (Bernandeski 80), Mandžukic, Ronaldo.

Iako su pred samu utakmicu bili veliki favoriti, fudbaleri Mančester Sitija su uspeli da savladaju Šalke u Nemačkoj tek posle velikog preokreta - 2:3 (2:1)!

Poveli su Građani u 19. minutu golom Serhija Aguera koji se na taj način izjednačio sa Kavanijem na trećem mestu liste strelaca igrača koji nisu iz Evrope. Obojica imaju po 34, dok su ispred njih Drogba i Mesi.

Međutim, domaći tim je do poluvremena uspeo da preokrene sa dva gola Bentaleba sa penala. Kod prvog je radio VAR, kao i posle pomenutog gola Aguera gde je sudija gledao da li je bilo ofsajda i faula u napadu.

Sane se nije radovao protiv bivšeg kluba Foto: Tanjug/AP

Da situacija bode gora po Siti bio je i onaj crveni karton Otamendija u 68. minutu. Ipak, rezervista Sane je golom protiv bivšeg kluba izjednačio u 85. na 2:2, da bi Sterling u 90. verovatno odveo Građane u 1/4 finale.

Srpski fudbaler Matija nastasić odigrao je svih 90 minuta za Šalke.

FK ŠALKE 04 - FK MANČESTER SITI 2:3

(Bentaleb 38 pen, 45 pen - Aguero 19, Sane 85, Sterling 90)

Šalke: Ferman – Kaliđuri, Nastasić, Sane, Bruma, Mendil (Burgštaler 65) – Serdar, Mekeni (Skrzibski 77), Bentaleb, Očipka - Ut

Mančester Siti: Ederson - Voker, Fernandinjo, Otamendi Laport – Gundogan, De Brujne (Zinčenko 87), D. Silva (Kompani 70) – Bernardo Silva, Aguero (Sane 78), Sterling.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    20. februar 2019 | 23:51

    VAR je ubica fudbala. Gol tehnilogija da. VAR ne. Falsifikuje fudbal. Na usporenom snimku svaki kontakt je faul, ako hoces da ga sudis. A nije, ako neces. Selektivno se koristi, opet se stite mocni i bogati klubovi, nema apsolutne istine oko spornih situacije...sudijama otupluju refleksi i soposobnost donosenja brzih odluka...cemu onda sve to. Sem da se, jednog dana, uvedu reklame dok budemo cekali odluku sudija.

  • El. Comandante

    20. februar 2019 | 23:13

    VAR tehnologija je korisna u slucajevima kada treba utvrditi neku, ali zaista spornu situaciju, ovo sto su pre 7 dana uradili Ajaksu pa.sada Atletiku preti da fudbal pretvori u balet.

  • Tanče

    20. februar 2019 | 22:50

    Bravo Atletiko! Samo gazi taj Juventus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA