Arsenal i Valensija pomogli Zvezdi i Partizanu, ali i ostalim srpskim klubovima: Nema više 1. kola kvalifikacija za LŠ i LE!

Doduše, od sezone 2020/21 i to za šampiona i osvajača Kupa

  • 3
Foto: Profimedia/Zuma Press - News

I dok deo navijača u Hrvatskoj slavi plasman Dinama u osminu finala Lige Evrope, srpski klubovi mogu da se raduju pobedama Arsenala i Valensije u revanšu protiv BATE Borisova i Seltika!

Tobdžijama je taj trijumf bio potreban kako bi prošli dalje (3:0), dok su Slepi miševi odigrali za čast posle 2:0 koje su doneli iz Glazgova (1:0). Za čast, ali i za Srbiju!

Pobede ova dva tima znače da će srpski šampion od sezone 2020/21 startovati iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će osvajač Kupa krenuti od 2. kola kvalifikacija za LE.

Srpskom fudbalu je i te kako bilo bitno da predstavnici Belorusije i Škotske ne osvoje bodove u ovim duelima i tako ostave Srbiju na 19. mestu koje donosi pomenute privilegije.

Printskrin: imgbb

To, doduše, ne znači da će srpski klubovi biti nosioci u tom drugom kolu, ali svakako će im značiti dodatni odmor tokom leta.

Podsetimo, Crvena zvezda je ove sezone postala prvi klub koji je od 1. kola kvalifikacija stigao do grupne faze Lige šampiona. Crveno-beli su, takođe, i 2017. od 1. kola stigli do grupne faze LE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Burek novinar sa zvezdinog severa

    22. februar 2019 | 13:21

    Bolje da igraju prvo kolo. Zarade malo vise poena za koeficijent, a i uigraju ekipu za teze runde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA