≫ 

Ako platiš, ideš na Svetsko prvenstvo: Rambo Petković otkrio razlog neigranja na Mundijalu 1998. godine!

U nacionalni tim se tada, po rečima Petkovića, ulazilo preko novčanika

  • 20

Poslednjih godine Fudbalsku reprezentaciju Srbije potresaju brojne afere poput slučaja Matića, Milivojevića, Muslina, i ostalih...a po svemu sudeći, drugačije nije bilo ni u vreme Jugoslavije kada su nastupali velikani poput Mijatovića, Mihajlovića, Jugovića...ali ne i Dejana Petkovića. 

Popularni Rambo, zabeležio je samo 6 nastupa i postigao je jedan gol za nacionalni tim, a brojni navijači i danas žale što ga češće nisu gledali u dresu Jugoslavije. Ipak, kako stvari stoje jedan od razloga je što je Rambo, morao da plati kako bi nastupao.

On je za brazilske medije govorio o "urbanoj legendi", po kojoj se uzimalo i oko 150.000 maraka, i potvrdio da se za igre u nacionalnom timu uzimao novac. Takođe, otkrio je kako mu je traženo preko posrednika da svoje učešće na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj dobro plati.

- Rekli su mi da su petorica ili šestorica igrača već platili. Ako platiš, ideš na Svetsko prvenstvo. Nije mi rekao niko direktno iz reprezentacije, nego preko posrednika. Onda sam to preneo Paulu Karneiru (predsedniku Petkovičevog tadašnjeg kluba Vitorije, prim.aut) i on je rekao da će platiti dvostruko više samo da idem. Odbio sam - rekao je Petković u SporTV emisiji brazilskog GloboEsportea.

Ova priča savršeno se poklapa sa Radetom Bogdanovićem koji je takođe 1998. godine odbio da plati 50.000 maraka kako bi igrao u reprezentaciji Jugoslavije i išao na Svetsko prvenstvo, o čemu je govorio za Telegraf.

Da  podsetimo, predsednik tadašnjeg FS Jugoslavije bio je Miljan Miljanić, generalni sekretar Branko Bulatović, a selektor koji nas je vodio na Mundijal Slobodan Santrač, a niko od njih nije među živima.

Rambo u jednom od 6 nastupa za Jugoslaviju; ; Foto: MN Press

VIDEO: Zagonetni Krstajić u emotivnom rastrojstvu posle Litvanije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Трећи Српски Устанак

    23. februar 2019 | 11:21

    Биће тако све док Срби не дођу на чело ФСС.

  • Agent.

    23. februar 2019 | 11:12

    Pa šta je ovde novo ? To se radi i dan danas. Moj prvi rodjak, profesionalci i fudbaler, trenutno igra za Rusku Ufu. Za vreme Mihajlovića, tražili su mu 80.000 fr, da počne prijateljsku protiv Španije, a u drugom poluvremenu udje na meču sa Francuskom. Odbio je naravno...

  • nscz

    23. februar 2019 | 14:48

    Sad su stvari jasnije oko putnika za Rusiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA