Treba da pazimo na Marina i Ivanića, ali imam pozitivan skor sa Zvezdom, neka ostane tako: Kosović o šansama Partizana i Grobarima pred derbi

Kosović se uzda u svoj skor iz duela sa Zvezdom

  • 11

Fudbaler Partizana Nebojša Kosović veruje da njegov tim neće izaći kao poražen sa terena posle 159. "večitog derbija" u subotu.

- Odigrao sam do sada pet derbija i imam dve pobede, dva remija i jedan poraz. Imam pozitivan skor, pa se nadam da ću nastaviti tako. Naravno da mi je najdrži i u pamćenju onaj kad smo pobedili 3:1 - kazao je Kosović za klupski sajt.

Taj meč su crno-beli dobili pre dve godine na proleće u plej-ofu i njime praktično uspeli da se umešaju u borbu za titulu koju će na kraju i osvojiti. Time su pokrenuli i lanac drugih dešavanja koja će Zvezdu vratiti u Ligu Evrope, a onda i Ligu šampiona godinu dana kasnije.

Kosović čeka starog Partizanovog rivala posle dobre igre u meču sa Proleterom, ali se osvrnuo i na tim Zvezde.

- Zvezda ima dobre igrače, a verovatno najveću pažnju treba obratiti na Marka Marina i na mog kolegu iz reprezentacije Mirka Ivanića - kaže Kosović i dodaje da je navikao na atmosferu derbija.

- Najlepše je igrati na svom stadionu pred punim tribinama Grobara, čija te energija nosi iz sekunde u sekundu. Ipak, kad utakmica počne, važno je samo ono na terenu i da je otvorimo na pravi način - istakao je.

"Večiti derbi" se igra u subotu u okviru 24. kola Superlige, a Partizan je pred tu utakmicu upisao dva trijumfa.

- Da ne ureknemo, ali stvari polako dolaze na svoje mesto i više se ne mučimo pred protivničkim golom. Sećate se svi i utakmice sa Bačkom i Proleterom jesenas, sada je druga priča -  kaže Kosović.

Prvi derbi u sezoni je odigran na stadionu Partizana i završen je rezultatom 1:1. Drugi se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 18 sati u subotu.

VIDEO - Majstorija Rikarda za 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milosch07

    25. februar 2019 | 16:40

    Ti majstore nemaš pozitivan skor ... jedino ako računaš to što si jedan meč presedeo na klupi, a dva nisi bio ni u protokolu, ali bio si igrač Partizana .... tako da nemoj da se pališ kao piroman ....

  • Nesa CZ

    25. februar 2019 | 18:30

    Od kada je Marakana vaš stadion... Ili si ti Zvezdaš a silom prilika igraš za Partizan... Opredeli se...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    25. februar 2019 | 16:44

    Наши момци треба да се плаше неког вашег Белошевића 2, такав би био најопаснији ваш центарфор...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA