≫ 

Lekar vodio kriminalnu doping organizaciju! Policija raskrinkala i pohapsila osumnjičene, iza rešetaka i austrijski reprezentativci

Dugi niz godina ova organizacija se bavila nelegalnim radnjama

  • 1

Austrijske i nemačke vlasti danas su, na Svetskom prvenstvu u nordijskom skijanju u Zefeldu, sprovele koordinisanu akciju protiv međunarodne mreže dopingovanja.

Izvršen je pretres 16 kuća i uhapšeno devet osoba, a među njima se nalaze i dva austrijska reprezentativca i jedan nemački sportski lekar.

Ukupno je uhapšeno pet sportista, među kojima su i kazahstanski i dva estonska reprezentativca.

Kada je reč o austrijskim skijašima radi se o Domoniku Baldaufu i Maksu Haukeu.

Pretresi i hapšenja sporvedena su po nalogu tužilaštva u Minhenu i Insbruku, saopštila je austrijska kriminalistička sližba.

privođenje jednog od osumnjičenih za organizovanje kriminalne mreže za doping Foto: Tanjug/Ap

Usled međunarodne istrage zbog korišćena nedozvoljenih sredstava i metoda u cilju dopinga, policija je otkrila kriminalnu organizaciju koju je vodio 40 - godišnji lekar u Nemačkoj.

Kriminalna grupacija je osumnjičena da sprovodi već godinama doping krvi.

Skijaški savez Austrije (OeSV) već jednom je bio u središtu velikog doping skandala 2006. na Olimpijskim igrama u Torinu.

VIDEO: Zašto je doping zabranjen?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimero

    27. februar 2019 | 20:51

    Ne mogu da verujem, Rusi i Rusija nisu umešani u doping skandal? Ah da, njih su izbacili sa OI i većine takmičenja ZBOG SUMNJE da koriste nedozvoljena sredstva pa su neselektivno, onako džumle, suspendovali i izbacili sve sportiste bez obzira što dokaza nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA