≫ 

Bata Mirković ima jak razlog da Bojana Ostojića stavi u startnih 11 Partizana na večitom derbiju!

Iskusni defanzivac zna kako se igra protiv Zvezde

  • 8

Povreda defanzivca Svetozara Markovića umnogome je poremetila Partizan pred 159. večliti derbi, pre svega zbog činjenice da popularni Sveta već dugo čini deo standardnog štoperskog tandema crno-belih sa Markom Valijenteom.

Trener srpskog vicešampion Zoran Mirković nalazi se na velikim mukama koga upariti sa Špancem u toj zadnjoj liniji. Nemanja Miletić je za mnoge logičan izbor, ali se pomenuti igrač već ustalio pored desne aut linije preko koje je dogurao i do reprezentacije.

Strahinja Pavlović se stidljivo pominje kao opcija, pogotovo nakon što je odigrao svih 90 minuta protiv Proletera. Ali, protiv tima iz Novog Sada u sastavu je bio i iskusni Bojan Ostojić koji je upisao svoje prve minute u novoj sezoni.

Ostojić (levo) pozdravlja navijače Partizana Foto: partizan.rs

Zvuči malo neverovatno da je Ostojić tek sad ''debitivao'' u tekućoj sezone s obzirom na to da je u sezoni 2016/17 bio možda i najbolji štoper lige i igrač koji se našao u idealnoj postavi sezone u kojoj je Partizan preoteo titulu Zvezdi. Upravo je tada Ostojić napravio neverovatan niz bez poraza u večitim derbijima i možda bi to mogao da bude jedan od razloga da ga Mirković vrati u tim iz kog je ispao pod čudnim okolnostima.

Naime, Ostojić je odigrao pet večitih derbija i ni na jednom nije doživeo poraz. Prvi u martu 2017. kada je bilo 1:1 i kada je viđen onaj sporan gol Gelora Kange. Potom je bio član startne postave u 153. večitom derbiju kada je Partizan slavio na Marakani sa 3:1, a onda je sa Nikolom Milenkovićem ponovo činio tandem u 154. večitom derbiju i onom finalu Kupa (1:0).

Naredna dva derbija su završena bez pobednika (0:0, 1:1), da bi Ostojić u međuvremenu izgubio status prvotimca kod Miroslava Đukića i nije igrao u onom porazu Partizana na Marakani (2:1).

Ostojić u duelu sa igračem Vojvodine od pre dve sezone Foto: Marko Todorović

Nije ni u onom iz septembra, kada je bilo 1:1, ali već smo pomenuli da je celu polusezonu iz neobjašnjivi razloga gledao sa strane.

Bata Mirković ga je vratio u tim protit Krila Sovjetov na pripremama (0:0), a onda mu je pružio šansu i na pomenutom meču protiv Proletera. Podsetimo, Ostojić je tada zamenio Valijentea koji se čuvao žutog kartona i eventualne suspenzije.

Ko zna, možda je Mirković u subotu u Humskoj želeo da vidi može li da računa na Ostojića za derbi...

VIDEO: Zoran Mirković pred početak Partizanove polusezone

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    27. februar 2019 | 21:41

    Ako bude igrao Ostojic ,unakazice zvezda partizana,decko se raspada,a vi ste provaljeni,neko od vasih novinara ga forsira,ili mu je drug ili mu uzima lovu,ne blamirajte se.Dobar je momak,sto je odigrao,odigrao je,al zapamtite nece znati gde se nalazi na derbiju,zivi bili,pa videli

  • Kizo vrati se

    28. februar 2019 | 09:50

    Koji crni Ostojic? Jedva sam cekao da ga skloni. Ubaci nekog klinca ili Miletica na mesto stopera , pa valjda imate alternativu , valjda trener treba da ima uvek u mislima da moze da mu se povredi bilo koji igrac

  • mix

    28. februar 2019 | 03:19

    Partizan ce igrati u formaciji:Stojkovic, Miletic,Scekic,Valijente, Miletic-Zdjelar,Kosovic,Pantic-Zakaric Nikolic i Rikardo Gomes! Moguce akvizicije: Bambi,Kalaba,Vulicevic, Djerlek, Stevanovic,Ostojic i Zlatan Sehovic. Partizan sigurno pobedjuje,dzaba krecanu palite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA