≫ 

Fulamu više nema spasa, Premijer liga nije za njih! "Petarde" Liverpula i Arsenala, Siti "sa kreča" ostao u šampionskoj trci (FOTO)

Premijerligaš "zatvorili" 28. kolo, Liverpul i Siti nastavili "mrtvu trku" za titulu, totenhem definitivno otpao kao kandidat za tron, Čelsi vratio samopouzdanje...

  • 7

Fudbaleri Fulama će se, kako stvari stoje, posle samo jedne sezone vratiti u drugi rang engleskog fudbala, takav scenario sve je izvesniji posle novog, 19. poraza ekipe Klaudija Ranijerija.

"Kotadžersi" su u sredu uveče "pali" i na "Sent Merizu" u duelu sa direktnim rivalom za opstanak Sautemptonom, bilo je 2:0 već do poluvremena, a taj rezultat ostao je na snazi do kraja meča.

Strelci za domaći tim bili su Romeu i Vord-Praus.

Nije pomogao mnogo gostima ni Aleksandar Mitrović, trudio se, borio kako inače ume, međutim odbrana je i ovog puta podbacila, kao i u većini prethodnih duela.

I navijačima Fulama je odavno jasno da će naredne sezone gledati svoj tim u društvu drugoligaša, sada je to definitivno jasno pošto ekipa zaostaje velikih deset bodova za prvim timom "iznad crte", upravo za Sautemptonom.

To ih, ipak, nije dotuklo, uprkos neprijatnoj situaciji prostora za šalu uvek ima pa se sa tribina iz gostujućeg "kopa" moglo čuti:

- "You’re going down with the Fulham" (idete dole sa Fulamom) - pevali su domaćim navijačima pristalice kluba iz Londona. 

Foto: Tanjug/Ap

A u vrhu tabele - nastavljena je "mrtva trka" Sitija i Liverpula za tron.

"Redsi"su deklasirali Votford 5:0 uz dva gola Sanea i Van Dajka, dok je Siti daleko teže izašao na kraj sa Vest Hemom - 1:0.

Za razliku od ekipe Jirgena Klopa čiji je trijumf majstorijom petom garnirao Sadio Mane, Gvardiolin tim se dugo mučio, i tek pogotkom Aguera iz penala u drugom poluvremenu rešio pitanje pobednika.

Pobeda je jedino što će "Građani" pamtiti sa ovog meča, baš zato što ih je ostavila na bod odstojanja u šampionskoj trci sa liderom.

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

Više nego ubedljiv bio je Arsenal, koji je sa 5:1 ispratio očajni Bornmut.

Briljirao je Mesut Ozil na početku sa golom i asistencijom, a kasnije su se nadovezali efikasni Košelni, Obamejang i Lakazet, za potpuni slom gostiju.

Sjajan niz nastavio je i Junajted sa Solskjerom iako u "šarenom" sastavu usled povreda nekolicine važnih igrača. Istupio je Lukaku kao čovek odluke, preuzeo odgovornost i sa dva gola "rešio" Kristal Palas. 

Tačku na trijumf stavio je Jang, za 3:1 i nastavak potere za Arsenalom i mestom koje garantuje Ligu šampiona na "Old Trafordu" i naredne sezone.

Konačno, u londonskom derbiju, Čelsi je na sjajan način reagovao nakon debakla od Sitija i poraza u finalu Liga kupa od istog rivala - trijumfom protiv Totenhema 2:0.

Daleko bolje je tim Mauricija Sarija odigrao čitav meč, u povoju meča preko Iguaina pogodio stativu, a onda u koprodukciji Aspilikuete i Pedra stigao do vođstva.

Indisponirane goste dotukao je Tripije pred kraj utakmice autogolom.

Vredi reći da je Sari za ovu priliku prvog golmana Kepu ostavio po strani, na klupi, kao kaznu zbog krajnje neprofesionalnog poteza u finišu meča sa Sitijem kada je odbio da izađe iz igre.

Premijer liga, 28. kolo

Utorak

Kardif - Everton 0:3

(Sigurdson 41, 66, Kalvert-Levin 90+3)

Hadersfild - Vulverhempton 1:0

(Mounie 90+1)

Lester - Brajton 2:1

(Grej 10, Vardi 63 - Proper 66)

Njukasl - Barnli 2:0

(Šer 24, Longstaf 38)

Sreda

Arsenal - Bornmut 5:1

(Ozil 4, Mhitarjan 27, Košelni 47, Obamejang 59, Lakazet 78 - Muset 30)

Sautempton - Fulam 2:0

(Romeu 23, Vord-praus 40)

Čelsi - Totenhem 2:0

(Pedro 57, Tripije 84. ag)

Kristal Palas - Mančester junajted 1:3

(Lukaku 33, 52, Jang 84 - Vard 66)

Liverpul - Votford 5:0

(Mane 9, 20, Origi 66, Van Dajk 80, 83)

Mančester siti - Vest Hem 1:0

(Aguero 59. p)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    27. februar 2019 | 23:40

    Kazete podbacila odbrana, pa zar nije i napad isto...vidim veliki spic je "opet" dao gol xaxaxax. A on je prvi spic reprezentacije, dok momak koji sipa u Nemackoj i otima se pola Evrope za njega je treca opcija...sramota!!!!

  • Marko

    28. februar 2019 | 04:39

    Kakav Fulam ljudi.. Jos im Jokan bio kriv, falilo im je bar 4 igraca za premijer ligu, gde ce Mitar da igra, realno smesan napadac!

  • Fudbal

    28. februar 2019 | 07:35

    Alo mitrovic trupac javi se,prvi napadac repkrezentacije, panj jedan kao I selektor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA