≫ 

Ne mogu da spoje tri pasa, pa hoće faul: Raka Đurović o penalu koji je Partizan tražio i zašto je Grujić sudio derbi!

Đurović je analizirao greške suidjske trojke u derbiju

  • 60
FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Rade ''Raka'' Đurović, doskorašnji član Sudijske komsijeFSS, analizirao je sporne situacije na prethodnom 159. večitom derbiju!

Đurović se tokom razgovora za Sportski žurnal dotakao četiri situacije Danila Grujića i njegovih pomoćnika, posebno Milana Miahilovića koji je dizanjem zastavice poništio gol Crvenoj zvezdi.

- Dobro se videlo da Ben nije bio u ofsajdu. To je bila prva kapitalno loša odluka sudija. Zatim, Nikolić je bio u ofsajdu pre šuta na gol i demagoške su priče da mu je lopta možda stigla od Filipa Stojkovića, što je teško utvrditi na snimku. Napadač crno-belih direktno je uticao na takav epilog akcije, a bio je u nedozvoljenom položaju - rekao je Đurović koji se osvrnuo na situaciju kada je Partizan tražio penal posle faula nad Kosovićem:

- Nema govora o prekršaju za najstrožu kaznu. Na delu je bilo klasično ponašanje igrača da kad ne mogu da spoje tri pasa i protivnički igrač je pored njega on počne da pada.

Raka Đurović u loži Partizana Foto: MN Press

Objasnio je Đurović, do letos član pomenute komisije, i zašto smatra da je Grujić sudio derbi.

- Postoje ljudi u fudbalskoj organizaciji koji su opterećeni ishodom derbija. Zbog toga je delegiran Grujić za koga se znalo da će kompromisnim odlukama pokušati da umiri igrače na terenu. Danila konstantno guraju iz straha za ishod utakmice - rekao je Đurović za Žurnal i nastavio:

- Glavni delilac pravde je imao sijaset grešaka. Greške možemo da razumemo, svima se dešavaju, ali Grujić i njegovi pomoćnici su internacionalci i shodno iskustvu, morali su bolje da reaguju. Ovako suđenje bismo imali i da je pištalja dodeljena nekom mlađem, možda i arbitru bez FIFA znaka.

VIDEO: Da li je Zvezda oštećena u 159. večitom Derbiju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR PODGORICA

    4. mart 2019 | 08:55

    GOSPODINE ĐUROVIĆU, PO KO ZNA KOJI PUT, KOMENTARIŠETE NA ŠTETU PARTIZANA, TOLIKO O VAŠOJ OBJEKTIVNOSTI. HVALA.

  • MARKO PODGORICA

    4. mart 2019 | 08:50

    PREKRŠAJ NAD KOSOVIĆEM JE OČIGLEDAN ALI ZA VAS ZVEZDAŠE, PENAL BI BIO SAMO AKO MU POLOMI NOGU. SRAMOTNI KOMENTARI NEKIH NE TOLIKO BIZNIH LJUDI.

  • pitalica

    4. mart 2019 | 08:27

    Pa ti si kompletan idiot.Ne moze se utvrditi ko je dodao loptu ali to je sigurno igrac Partizana???To sve govori o tvojoj objektivnosti.Secam se dobro tvojih komentara za Zvezdine penale.Jos jedan Terzic i Mrakic i dok je takvih sve ce biti manje fudbala a vise tuce!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA