≫ 

Iz Partizana nas kanale izjavama, to nas užasno nervira, pokazaćemo im ko smo! Defanzivac Radničkog Pankov najavljuje mušku borbu u Humskoj

Rešene su Nišlije da se isprse favoritu i zbog prozivki u medijima

  • 32

Nišlije su zaređale sa pobedama i nemaju nameru da stanu, Partizan je sledeća stanica za tim Nenada Lalatovića (sreda, 18) u derbiju koji bi mogao da bude ključan po rasplet trke za drugim mestom.

Radnički u Beograd stiže sa viškom od osam bodova naspram Partizana i sa nizom kakav se ne pamti na Čairu - 22 utakmice bez poraza u domaćem prvenstvu! Vrhunac dosadašnjeg dela sezone definitivno bi bila pobeda i u Humskoj, tek bi ona imala posebnu vrednost za igrače Radničkog zbog "otrovnih strelica" koje su išle na njihov račun proteklih nedelja i meseci baš iz tabora crno-belih.

Motiva će biti napretek kod Nišlija, svedoče to i reči pouzdanog defanzivca Radovana Pankova.

- Ima ogromnog motiva i želje zbog svega što se dešavalo poslednjih meseci, pogotovo od strane pojedinaca, da apostrofiram - igrača Partizana, a i Uprave, što su izjavljivali za nas, što se naši rezultati umanju - bez zadrške je otvorio priču za Telegraf bivši igrač Vojvodine i Urala.

Zasmetala je svima u taboru Nišlija izjava golmana Partizana Vladimira Stojkovića koji je uporedio Nišlije sa nekadašnjim prvakom države Obilićem. Podsetite se te izjave:

- Ne želim ničije uspehe da umanjim ali postoji statistika gde je Real sa Nišave bolji od Reala iz Madrida. Što bi rekao šef Bata (trener Zoran Mirković, prim. aut) – nemam šta više da kažem. Šta reći? To je stvarno fenomen. Za njih je španska liga, da igraju sa Realom i Barsom. Zaslužili su to. Preživeli smo Obilić, preživećemo i Radnički - poručio je tada Stojković.

Pankov veruje da su ta i druge izjave iz Humske, usmerene protiv Radničkog, samo Partizanov alibi za lične neuspehe.

- Jasno mi je da oni to rade da bi pridobili poene kod svojih navijača zbog loše sezone, ali time oni kanale nas i time što izljavjuju da smo drugi Obilić, to što, kao, imamo suđenje kakvo imamo, i tako dalje... Oni time nama uzimaju parče hleba. Vidite, danas, sutra to neko može da pročita od stranih medija, onda gleda igrače Radničkog i automatski ima predrasude o nama kao igračima i nama kao klubu. Nas to užasno nervira i zbog toga imamo sutra ogroman motiv, ma ne ogroman... Neću da pretim pošto se Partizanu ne preti, ali videće sutra ko smo i šta smo. Drago mi je što utakmica ide na Areni i mislim da će to biti jedan pravi muški derbi.

Pankov sa titulom omladinskog svetskog prvaka sa Srbijom na Novom Zelandu Foto: Tanjug/AP

Bilo je mnogo varnica na prethodnom večitom derbiju, ipak Pankov ne očekuje sličan scenario, priželjkuje samo fer i sportsko nadmetanje.

- Očekujem mušku utakmicu, da ostane u okviru terena, svaki duel da pršti, to očekujem. A to što su imali sa igračima Zvezde, to ne očekujem. To je jednostavno jedan jedini večiti derbi, sutra ne može to biti nikako ista utakmica, njima pogotovo. Nama je svaka utakmica derbi pogotovo sa Zvezdom i Partizanom, to su nam najveće utakmice uz Vojvodinu, mi ih sve isto gledamo, dok oni nas sigurno ne gledaju tako, ali da nas poštuju, sigurno da nas poštuju. Imaju fenomenalnog trenera. Nisu im trebale te izjave, pogotovo Stojketu, mislim ćak da se on posle toga izvinio, vruće gave je rekao nešto što se nijednom od igrača Radničkog nije svidelo.

Partizan je otvorio kapije za navijače, ulaz je slobodan i očekuje se velika podrška, što samo pokazuje koliki značaj crno-beli pridaju meču, žele da pokažu da su oni "broj dva" u Srbiji.

- To će pokazati krajnji plasman, imamo mi sa njima još jednu utakmicu posle ove, u plej-ofu, na našem ili njihovom terenu, to ćemo videti. Sutrašnja utakmica neće ništa značajno promeniti na tabeli, u nekoj budućnosti možda hoće, nama je to isto motiv više. Volimo da igramo pred velikim brojem navijača. Ni nama ni njima pobeda neće mnogo značiti, svakako dolazi do podele bodova, nije velika razlika kada dođe do podele bodova. Što se nas tiče, mi smo spremni, fenomenalna je atsmosfera, i to je nešto što nas je dovelo do ovakvih rezultata, prezadovoljan sam sa momcima i kako to sve izgleda i funkcioniše.

Poznata je navijačka opredeljenost Pankova, Zvezda je pri srcu, a to je uvek motiv više protiv Partizana. Međutim ne i u ovom slučaju.

- Iskreno, nema (dodatnog motiva). Igram, gledam samo sebe i svoj klub. Partizan poštujem kao klub, momci koji tamo igraju su naše kolege, samo mi se te izjave što su dali, eto, ne sviđaju. Gledam samo sebe, da što bolje igram, da se pokažem i odem preko i da zaradim koji dinar, to je vrlo jednostavno. Neki poseban motiv da imam, iskreno nemam.

Pankov ne krije svoje navijačko opredeljenje Printskrin: Youtube/Ural TV

Odbrana Radničkog biće na velikim iskušenjima, Tošić i Rikardo važe za najveću pretnju, ali Pankov u prvi plan stavlja drugog Mirkovićevog napadačkog aduta.

- Tošića mnogo cenim, ne znam što nije kod Batice u prvom planu, i ako on bude igrao biće nam veoma teško. Suludo je uopšte pričati o njihovim kvalitetima. Ako ne igraju Zakarić i Zdjelar igraće Pantić i Tošić, možda je to i gore po nas. Međutim, po meni je najbolji igrač lige, najbolji špic Nikolić. Od njega nam preti najveća opasnost. Možda je to moje subjektivno mišljenje, ali ga mnogo cenim kao igrača. Prošle sezone kad nisam bio tu, pratio sam našu ligu i baš mi je zapao za oko.

VIDEO: Trener Partizana Zoran Mirković pred derbi meč sa Radničkim

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    5. mart 2019 | 18:34

    Sta reci za nama 15 za njima 8 bodova..smesni su i jadni sve oce na silu nesto pa nee mozeee..

  • НиколаНС

    5. mart 2019 | 20:06

    Немој да се бојиш дечко. Сви знају ко је и шта је ЈСД. Како је долазио до својих успеха, од 70-их на овамо. То су им и резултати у Европи показали. Од Бјековићевог гола у Љубљани 70 их, у смирај дана. Судија Максимовић из Новог Сада. Исто као и у супер лиги Србије, против Спартака, Напретка, Војводине... Голови у 9 ом минуту надокнаде од 3 минута. Измишљени пенали, не досуђени офсајду, политичка подршка, народне паре... Сви знају ко су они. Не бој се хватала хрватских ја.. Свакако ће да буду месари. Такви су још од Хатунића (Бог да му души прости). Чувајте ноге, а за фудбал се не бојте. Они то не знају.... Јесу гробари и увек су то били и сада то поново желе. Гробари српског фудбала...

  • Proka

    5. mart 2019 | 19:34

    Samo hrabro i pametno! Radnički, Radnički ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA