≫ 

Lalatove Nišlije pokorile Humsku! Haskić matirao bledi Partizan, Grobari terali upravu! (VIDEO)

Radnički odigrao odličan meč, trener gostiju se našao pod baražnom paljbom uvreda i predmeta sa tribina

Radnički iz Niša savladao je Partizan u derbiju 25. kola Superlige rezultatom 1:0, time istakao i ozbiljnu kandidaturu i za titulu u poteri za Zvezdom, za kojoj sada kaska sedam bodova.

Crno-beli su podbacili, delovali su "izduvano" posle derbija, a tim Nenada Lalatovića je znalački iskoristio trenutak rivala i pogotkom prvog strelca lige Nermina Haskića pokorio Humsku.

Nije se dopao epilog meča navijačima domaćeg tima koji su pred kraj meča povicima "uprava napolje", pokazali šta misle o radu aktuelnog rukovodstva.

Ujedno, bio je ovo i prvi poraz crno-belih pod Mirkovićem u domaćem šampionatu. Pogledajte gol Haskića, njegov 17. ove sezone, za pobedu Radničkog.

Partizan - Radnički 0:1

(Haskić 41)

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Šćekić, Kosović, Tošić (od 46. Pantić), Đerlek – Nikolić, Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

RADNIČKI: Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević - Bondarenko, Drinčić - Kojašević (od 75. Noma), Ranđelović, Grbić - Haskić. Trener: Nenad Lalatović.

Uzdignuta čela vraćaju se Nišlije kući, ne samo zbog velike pobede koja ih je dodatno udaljila od Partizana na tabeli, već i zbog nastavka istorijskog niza nepobedivosti. Bila je ovo već 23. utakmica bez poraza za "Real sa Nišave", a ova, za njih, ima posebnu draž zbog trijumfa nad direktnim rivalom za drugo mesto.

Imao je Partizan veći posed lopte, međutim sjajnom taktičkom postavkom i pre svega disciplinovnim pristupom otupeli su oštricu Partitzanove navale. Pankov se od starta "zalepio" za Rikarda i time uradio pola posla u neutralisanju kompletne napadačke snage Partizana.

Vreme je prolazilo, a šansi nije bilo u prvom poluvremenu, igrači Radničkog su mirno rešavali situacije koje su "zamirisale" na nevolju po Ristića, a praktično su iz prve šanse profitirali, i to preko najboljeg finišera lige Haskića.

Grbić je centrirao, lopta je uz malo sreće stigla na drugu stranu kaznenog prostora, pravo pred noge Haskića, a ovaj rutinirano matirao Stojkovića.

Foto: MN Press

Nije imao kud Mirković u nastavku, izveo je nedovoljno oporavljenog Tošića, a uveo Pantića, međutim nije bilo boljitka u igri i kreaciji Partizana. Nikolić nije imao svoje veče, a Rikrado je uložio dosta truda, međutim nije imao sreće, pogotovo u 61. minutu.

Odlično ga je uposlio Đerlek, ali se isprečila stativa posle leta kroz vazduh Partizanovog golgetera.

Ispostavilo se da je Rikardova šansa bila poslednja u kategoriji stopostotnih crno-belih koji su, kako je vreme prolazilo, do kraja sve više posustajali, gubili energiju i rešenja na polovini tada već dobrano osokoljenih i razigranih Nišlija.

VIDEO: Lalatović slavi gol pred navijačima Partizana, Grobari ga gađaju. 

Meč je inače protekao uz tenzije na tribinama usmerene ka Lalatoviću, ali i ka upravi Partizana koja se našla na udaru najvatrenijih pristalica u finišu meča. Sudija Srđan jovanović gotovo bez greške je odradio utakmicu, pokazao je kvalitet i mirnoću koja se i očekivala od njega.

Lalatović sa upaljačem kao dokaznim materijalom kojim je pogođen Foto: MN Press

Superliga, 25. kolo

Zemun - Proleter 0:0

Mačva – Dinamo Vranje 0:0

Rad – OFK Bačka 1:1

(Balabanović 32 – Tomić 67)

Čukarički – Napredak 2:1

(Stevanović 46, Šarić 90 – Ivanović 29)

Mladost – Crvena zvezda 1:3

(Bojić 55 – Ben 15 penal, Pavkov 29, Marin 70)

Radnik – Voždovac 2:1

(Zlatanović 27, Ristović 38 - Arsić 5)

Partizan - Radnički Niš 0:1

(Haskić 41)

Vojvodina - Spartak 1:2

(Mitošević 29 - Kerkez 64, Denković 72)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⚽️

    6. mart 2019 | 20:10

    Kao navijač Partizana ja se stidim kada pogledam koji smo na tabeli i koji tim je zasluženo na drugom mestu. Gospodinu Lalatoviću čestitke a Bato neka te je sramota kako si pripremio igrače za ovu tekmu. Protiv Zvezde smo se izvukli i sudiju u dupe da poljubimo što im je poništio čist gol. Sa ovakvom igrom teško i treće mesto da možemo da zadržimo. Uprava napolje i čestitke Zvezdi i Radničkom.

  • НиколаНС

    6. mart 2019 | 19:03

    Могу да ти.... Лалате

  • R R

    6. mart 2019 | 20:23

    Jadni i bedni , protiv zvezde su igrali ragbi a ne fudbal! Da je Milojevic imao one stvari u gacima i Pavkova iz pocetka stavio u ekipu sve bi drugcije izgledalo . Protiv Radnickog nisu jeli sirovo meso i to ti je to . Bravo za Lalatovica uvek zna protiv tih sa topcidera !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA