≫ 

Bez greške u Humskoj - Srbija je dobila čoveka za velike utakmice!

Uz veliku pomoć Mažićevih pomoćnika - Đurđevića i Ristića - Srđan Jovanović je na meču između Partizana i Radničkog pokazao nesporan talenat i kvalitet

  • 15

Veliku buru, barem što se tiče prepucavanja s obe strane, digao je meč koji su Partizan i Radnički odigrali u sredu veče u Humskoj!

Toliko su i jedni i drugi bili bučni u izjavama tokom meča, ali i svemu onome šta se dešavalo tokom njega, da se nekako olako zaboravilo na to kako su se sudije ''ponašale'' tokom derbija 25. kola Super lige.

A pogotovo nakon velikog skandala sa istim tim sudijama u 159. večitom derbiju, kada smo videli katastrofalne greške Danila Grujića, Uroša Stojkovića i Milana Mihajlovića. Greške koje su donele mnogo problema fudbalskoj i sudijskoj organitzaciji Srbije.

Telegraf je dan posle derbija pisao o sudijama, a naš portal je i dva dana kasnije izašao sa tekstom - Ko je u Srbiji sposoban da sudi derbi? Analizirali smo postojeći kadar i došli do zaključka da bi Srđan Jovanović trebalo da dobije ''više prostora''. I dobio je, u jednom od najtežih mečeva.

Jovanović daje žuti karton Valijenteu Foto: FK Partizan

Jovanović je bio delilac pravde u Humskoj, a za tu utakmicu priključili su mu se možda i najbolji mahači Evrope - Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, pomoćnici Milorada Mažića koji su u sredu veče još jednom pokazali koliko su posvećeni poslu i maksimalno profesionalno su odradili isti.

Jovanović, Ristić i Đurđević su dopustili da se u Humskoj igra muški fudbal. Nisu seckali igru, već su sjajnim procenama dozvolili da se ona rasplamsa, dok je Jovanović kao glavni sudija kontrolisao zbivanja na terenu i umnogome je podsetio na Mažića. Pogotovo u situacijama kada nije srljao sa javnim opomenama, nego je razgovarao sa igračima. Ali, on ne treba da bude Milorad Mažić! On treba da bude Srđan Jovanović!

Pomenuti Jovanović sigurno može daleko da dogura, ali će mu biti potreban perfektan tim kao što je imao Mažić. Koliko je to bitno jasno se videlo na derbiju kada su baš Jovanovićevi pomoćnici - Stojković i Mihajlović - napravili katastrofalne greške i tako doveli sebe i svoju sudijsku budućnost u nezavidan položaj.

Ristić i Đurđević u pratnji Mažića Foto: Marko Todorović

Na veliku žalost po Jovanovića, na njegovom evropskom putu neće biti Đurđeviča i Ristića sa zastavicama. Međutim, Srđan svejedno ima šansu i trebalo bi ga sačuvati u Srbiji. I njega i njegove sada već ''grešne pomoćnike.''

Đurđević i Ristić su spakovali kofere i čekaju da se pridruže Mažiću u Kini, a svi će ih pamtiti po tome što su svakom sudiji donosili mir i kvalitet. To su, uostalom, davali i Mažiću koji se već u prvoj utakmici bez njih u Kini nije najbolje snašao.

Ali, verujemo da Srbija ne treba da brine, jer je dobila Srđana za velike utakmice...

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dreka

    7. mart 2019 | 20:49

    Jbg...DR. Zeljko Pantic kaze da je Partizan pokraden

  • dok

    7. mart 2019 | 21:33

    Dobro sudjenje, izuzev povlacenja Scekica sa obe ruke u gol sansi, cist penal.

  • ludara

    7. mart 2019 | 22:17

    da je partizan pobijedio..sigurno bi bio sudija kriv..ha hah ko vas zvezdase ne zna taj je 1000 % lud

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA