≫ 

Oni su gluvonemi i slepi, a prijatelji nisu dozvolili da ne uživaju u magiji fudbala (VIDEO)

Svaka čast!

  • 4

Zahvaljujući svojim pravim prijateljima i tumačima, dvojica mladića koji su gluvonemi i slepi, uživali su u čarima fudbalske utakmice. Oni su koristeći poseban model znakovnog jezika i improvizovani fudbalski teren, momcima dočaravali svaki trenutak utakmice. U svakoj sekundi znali su ko je dao gol, ko je igrao, ko je napravio koju grešku, a kako je to izgledalo -  pogledajte u videu iznad teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    9. mart 2019 | 20:35

    Ovo su ljudine, svaka cast.

  • Boske100

    9. mart 2019 | 20:52

    Svaka čast 👏👏👏👏, BRAVO humani ljudi.

  • Smile

    10. mart 2019 | 02:21

    Ovim komentarom nemam nameru da ismevam nikoga niti da omalovazavam i vredjam bilo koga, jezim se pred ovakvim stvarima i sam sam humana osoba i volim da pomazem invalidima i pomazem im inace jer u porodici imam osobu invalida ali zanima me jedna stvar. Po naslovu, osobe su gluvoneme i slepe, tako? Prva stvar je urodjena koliko mi je poznato jer nisu razvijeni delovi mozga za govor i sluh a drugo moze biti takodje urodjeno (slepilo) ali takodje može se izgubiti tokom zivota, bolestima ociju, nesrećama i slično.. da ne sirimo tu temu. Dolazim do pitanja kako oni znaju sta je fudbal? Mislim jedini odgovor bi bio da postoji neki znakovni jezik za takve ljude jer ne vide i ne čuju pa tako uce. A druga mogucnist je da su nekad videli i naucili o mnogim stvarima pa naknadno izgubili vid i onda znaju o fudbalu i sta je sport, igra, takmicenje, slicno... Jednostavno kako nauciti nesto ako ne vidis, i ne cujes? Uvek me je fascinirala energija i zelja tih ljudi i volja za životom. Svaka im čast iskreno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA