≫ 

Zvezda prodala defanzivca Fjorentini za 1.5 miliona evra!

Mladi Terzić se na leto seli u Seriju A

  • 44

Aleksa Terzić, mladi defanzivac Crvene zvezde, na leto će postati novi fudbaler Fjorentine!

Ovu vest prvi je javio Mocartsport, a Telegrafu je potvrđeno da su crveno-beli prodali Terzića u Seriju A za 1.5 miliona evra, kao i da će pomenuti fudbaler ostati u Grafičaru ovu polusezonu.

Ono što je za crveno-bele bitno jeste to da će Italijani u narednih nekoliko dana uplatiti novac koji je srpskom šampionu neophodan kako bi bez problema funkcionisao do leta.

Terzić na meču protiv olmadinaca PSŽ-a Foto: MN Press

Terzić jeste jedan od talentovanijih fudbalera Zvezdine škole, ali je i činjenica to da važeći ugovor ima samo do decembra.

Zanimljivo je to da je Terzić svojevremeno imao ponudu Juventusa. Međutim, ostao je na Marakani.

- Već sam imao ponudu da pređem u mlađe kategorije Juventusa, ali želeo sam da pravilno prođem razvojni period u svojoj zemlji i u klubu koji volim. Ne bih sebi oprostio da ne ostvarim san da debitujem za Zvezdu. U budućnosti planiram prvo da zaigram za prvi tim, da ostavim trag u klubu i tek kada to ispunim biću spreman da se okušam u inostranstvu. Smatram da bi mom stilu igre najviše odgovarala španska liga. Takođe, volim i italijanski stil fudbala - rekao je Terzić svojevremeno.

Iako je sezonu počeo u prvom timu, u nastavku je dobijao sve manje i mamnje prostora. Rodić je bio nezamenjiv, Hajdin i Gobeljić su takođe često igrali levo, tako da je Milojević odlučio da ga pošalje u Grafičar.

Terzić i Joveljić, Zvezdin tandem iz omladinaca Foto: Crvenazvezdafk.com

Tom prilikom oglasio se i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

- On je i jesenas trebalo da igra sa svojom generacijom u Grafičaru, Zvezdinom B timu, ali smo ga ostavili samo zbog Lige šampiona za omladince, ali sada nema razloga da ostaje. Potrebne su mu utakmice u seniorskoj konkurenciji, da bismo od sledeće jeseni na Terzića mogli da računamo kao na ozbiljno rešenje za levog beka.

Tu jesen Aleksa Terzić će dočekati u ljubičastom dresu...

VIDEO: Zvezdaši se nadaju da će ovaj biser ostati znatno duže: Dejan Joveljić postiže gol protiv Zemuna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    11. mart 2019 | 13:14

    Sramota..umesto da ga forsiraju oni njega prodali za 1.5 m ...

  • Marko

    11. mart 2019 | 18:06

    Au upravo , sad me razocaraste!

  • Pajovan

    11. mart 2019 | 15:35

    Šteta.. Najjači potencijal ikada, Terzić je morao ostati... Ima još mnogo načina da se dođe do 1,5 miliona.... Srećno mali, pamet u glavu, vredećeš ti jednog dana 50 miliona..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA