≫ 

RONALDO JE MAŠINA! Kristijano het-trikom poslao Atletiko u ponor, Siti uz tri VAR-a ponizio Šalke sa 7:0! (VIDEO)

Niko ne može da zaustavi Ronalda kada mu dobro krene - po ko zna koji put, rasplakao je navijače Atletika!

  • 20

Juventus je ugostio Atletiko i spektakularno golovima Ronalda slavio sa 3:0, i to posle 0:2 u Madridu za četvrtfinale najjačeg takmičenja! Sa druge strane, Mančester siti od početka je dominirao u okršaju sa Šalkeom u osmini finala Lige šampiona, za konačnih 7:0 u ovoj utakmici!

Podsećanja radi, Atletiko je prvi meč dobio samouvereno sa 2:0 protiv Stare dame i nije se baš slavno spremio za revanš, kao da su Jorgandžije čekale da se sve samo od sebe reši, bez bilo kakve želje da jednim golom ubiju samopouzdanje rivalu.

Sa druge strane, Siti je u prvom susretu slavio sa 3:2, a u revanšu se potpuno razgoropadio i ponizio rivale, golovi su se ređali kao na traci, toliko je sve izgledalo idealno da je Pep Gvardiola na teren poslao i talente, jedan od njih, Foden, bio je strelac.

Ipak, zvezda večeri je Kristijano Ronaldo, koji je pokazao da je prava pravcata mašina - tri gola je dao starim znancima, koje je toliko puta već zavio u crno, kako u Primeri, tako i u Ligi šampiona!

Podsećamo, dalje su već prolaz obezbedili Ajaks, Porto, Totenhem i Mančester junajted. U sredu će pasti odluka o preostalim četvrtfinalistima, Barselona čeka Lion (0:0), Liverpul gostuje Bajernu (0:0).

Foto: Tanjug/AP

JUVENTUS - ATLETIKO 3:0

(Ronaldo 27, 48, 86)

JUVENTUS: Šćešnji, Kanselo, Bonući, Kjelini, Spinacola (od 67. Dibala), Džan, Pjanić, Matuidi, Bernandeši, Ronaldo, Mandžukić (od 80. Kean)

ATLETIKO: Oblak, Huanfran, Himenez, Godin, Arijas (od 77. Vitolo), Lemar (od 57. Korea), Koke, Rodrigo, Saul, Morata, Grizman

MANČESTER SITI - ŠALKE 7:0

(Aguero 35, 38, Sane 42, Sterling 57, Silva 71, Foden 78, Žesus 84)

SITI: Ederson, Danilo, Voker, Laport (od 72. Delf), Zinčenko, Silva (od 64. Foden), Gindogan, Silva, Sterling, Sane, Aguero (od 64. Gabrijel Žesus)

ŠALKE: Farman, Očipka, Sane, Stambuli, Bruma, Serdar, Burgštaler, Bentaleb, Konopljanka, Mekeni, Embolo (od Skržibski)

Foto: Tanjug/AP

TOK MEČEVA:

JUVENTUS - ATLETIKO

Već u 4. minutu, Ronaldo je faulirao golmana Oblaka pri intervenciji u petercu, a Kjelini je iz odbitka dao gol, koji je odlučno poništen.

Agresivno su svi krenuli na arbitra Kujpersa, koji je bio neumoljiv, pokazao je put svima ka polovini Stare dame.

 

Pritisak se nastavio, nisu imali vremena za oklevanje i očajavanje domaćini, a to je krunisano sjajnom akcijom u 27. minutu.

Tada je Ronaldo bio nezaustavljiv u skoku na centaršut Bernandešija, zakucao je loptu iza oblaka, a zatim se munjevito vratio na centar, pokazavši jasno da je gladan golova i preokreta.

Ronaldu je ovaj pogodak bio 23. protiv Atletika u svim takmičenjima, samo je protiv Sevilje dao više (27), što je bio za njega dodatno inspirativan podatak.

Imao je Juve samo polušanse do kraja poluvremena, a Atletiko je pripretio pred nadoknadu, Morata je glavom tukao na centaršut Kokea. Ipak, tik iznad prečke je otišla lopta.

 

Već na početku drugog dela, Ronaldo je naneo novi udarac Jorgandžijama, i to tako što je poslao glavu loptom preko linije! Probao je Oblak da je izbaci, ali kasno, prešla je cela liniju, što je i gol tehnologija potvrdila.

Strasti su potom proključale, naročito kada se Kjelini pokoškao sa Moratom na centru terena, a sudija je na vreme uleteo da razdvoji igrače, pre nego što je došlo do nečeg kritičnijeg.

Foto: Tanjug/AP

Grizman je  neprimetan, Atletiko nikada nije delovao ovako haotično kao sada, iako je mnogo puta umeo da kontroliše rezultat i kada gubi, nema više čelične defanzive, naročito se svi uspaniče kada Ronaldo dođe do lopte.

Tako je i Huanfran dobio žuti karton u 72. minutu, a u 82, rezervista Kean se obrukao. Talentovani napadač je zamenio umornog Mandžukića i stuštio se ka golu, a onda traljavo poslao loptu uz stativu!

Gol je sve vreme visio u vazduhu zbog panične igre Atletika, a to je kulminiralo penalom koji je skrivio Korea, na naročito oduševljenje Ronalda.

Portugalac je stavio loptu na penaltik i overio het trik, vredan četvrtfinala takmičenja!

Foto: Tanjug/AP

SITI - ŠALKE

Građani su ipak bili rešeni da od početka pokažu ko je gazda, dominirali su u pasu i sve se uglavnom odvijalo na oko 30 metara od gola Nemaca u uvodnih 15 minuta.

Jednom je stativa bila saveznik Šalkeu u tom periodu, u poslednjem trenutku je lopta preusmerena van igrališta.

Popustila je koncentracija igračima Šalkea u 33. minutu, Bruma je skrivio penal i dobio žuti karton, a sudija Turpan pokazao je Agueru da može da izvede najstroži udarac.

 

Argentinac je to izveo lagano, samo je "bocnuo" loptu za vođstvo, a već tri minuta kasnije je sve rešio iz sumnjive ofsajd situacije.

Ipak, usledio je VAR, dugo se čekalo na zeleno svetlo, a gol je ipak priznat, iako se čini da je asistent Sterling akciju aktivirao iz nedozvoljene pozicije!

 

Ova odluka kao da je potpuno demoralisala Šalke, već sledeći napad je Sane pretvorio u 3:0 ulaskom u prostor po levom krilu.

Drugo poluvreme obeležile su dve VAR odluke, prvi put je poništen gol Sitija, drugi put je priznat Sterlingu za 4:0 i novi težak udarac već potpuno grogiranim Nemcima.

Nadovezao se i Silva za 5:0, a dodatno je dotukao Šalke talentovani Foden, džoker koji je ušao u igru u 64. minutu.

Najoriginalniji tata navijač: "Anestezirao" je ćerkicu telefonom da bi mogao da prati utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Y

    12. mart 2019 | 22:55

    Volite ga ili ne KRISTIJANO RONALDO JE NAJBOLJI FUDBALER SVETA! Gde je Modric nesto ga nema? Tadic i ekipa ga stavili u dzep

  • AHAB

    12. mart 2019 | 23:10

    I GDE JE ONAJ PEREZ SAD....HTEO JE DA ZARADI NA RONALDU,KAO DA JE ON VRĆ ISTROŠEN IGRAČ,A ON ATLETSKI SPREMNIJI OD 10 GODINA MLADJIH OD NJEGA....E,MOJ FLORENTINO,MUKICE....I ONDA TE AJAX UNIŠTI U MADRIDU

  • nibrS

    12. mart 2019 | 23:07

    Dovoljno je reći CR7... 124 gola u Ligi šampiona, za sada... Kapa dole majstore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA