≫ 

Salcburg vratio šamar Napoliju, Valensija se jedva spasla od Krasnodara a Čelsi je izgazio Dinamo! (FOTO)

Het-trik Žirua, Krasnodaru je falio minut

  • 1

Fudbaleri Čelsija, Valensije i Napolija plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope posle pobeda iz dvomeča sa Dinamo Kijevom, Krasnodarom i Salcburgom.

Čelsi je i u revanšu demolirao Kijevljane sa 5:0 (ukupno 8:0), dok je Olivije Žiru nastavio da potvrđuje kako u Evropi igra sezonu života.

Salcburg, kog je prošlog leta Crvena zvezda eliminisala na putu do Lige šampiona sada je ispao i u Ligi Evrope iako je pobedio Napoli sa 3:1 i to posle preokreta.

Austrijski tim je u prvom meču poražen sa 3:0 pa je ovo sada bila Pirova pobeda kod kuće.

Foto: Tanjug/AP

U trećem meču odigranom od 19 časova, Krasnodar je odigrao 1:1 sa Valensijom i to mu je posle poraza u Španiji 2:1 umalo bilo dovoljno da izbaci pirinejskog velikana i prođe dalje, ali se Valensija izvukla duboko u sudijskoj nadoknadi vremena.

Žiru je Čelsi doveo u vođstvo golom već u petom minutu kada je bio na pravom mestu posle kornera. Isti igrač je u 33. minutu odlično ispratio trk i centaršut Alonsa i iz peterca samo namestio nogu za laganu realizaciju.

Dinamo se katastrofalno branio pred sopstvenim golom, pa je i Markos Alonso do 45. minuta iz peterca asistenciju Hadson-Odoija pretvorio u pogodak.

Novi prekid, novo "horor" markiranje Žirua bilo je potrebno za het-trik Francuza u 59. minutu, da bi potom Olivije asistirao Odoiju u 78. minutu za konačnih 5:0.

Napoli je imao sve u svojim rukama posle prvih 90 minuta protiv Salcburga, a delovalo je da će pobeda biti rutinska posle 14. minuta kada je Arkadijuš Milik pogodio lepim makazicama za 1:0 (ukupno 4:0).

Munas Dabur je pokazao da nije sve izgubljeno u 25. minutu posle dobre kombinacije sa Soboslaijem, da bi Gulbrandsen u 65. uklizao i skrenuo loptu tek toliko da od stative uđe u mrežu za 2:1.

Napoli je primio i treći gol u nadoknadi posle prekida kada je na drugoj strani bio spreman da "okine" loptu Lajtgeb. Italijani zahvaljujući datom golu nisu strepeli jer su Salcburgu i pored 3:1 bila potrebna još dva gola da bi prošao dalje.

Foto: Tanjug/AP

Sva radost Krasnodara je u Rusiji trajala nepunih osam minuta. Zeleno-crni su u 85. minutu poveli golom Magomeda Sulejmanova. Tinejdžer ruskog tima je fantastičnom parabolom mesta gde se spajaju dve linije kaznenog prostora pogodio dalji ugao i malu mrežu.

Spektakularan gol bi bio dovoljan, 19-godišnjak bi bio heroj da je odbrana Krasnodara izdržala bar još minut bez primljenog gola. Ovako, Gameiro je prošao uz desnu gol-aut liniju, iz drugog plana se u kazneni prostor ubacio Guedeš i posle jedne finte pogodio mrežu u 93. minutu za nevericu svih u Krasnodaru.

VIDEO - Hrvat objasnio Englezima zašto je Liverpul izgubio od Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA