≫ 

Strajnić je pogodio, Tadić ide na Ronalda! Solskjer će morati da pobedi Mesija, a Klop već gleda ka polufinalu!

Izvučeni su svi parovi, Dušan Tadić pred još jednim teškim zadatkom!

  • 18

Završen je žreb za četvrtfinala Lige šampiona! Ko će biti pukovnik, a ko pokojnik može da se spekuliše, ali su sada već neke stvari jasnije i prve prognoze do početka aprila već mogu da počnu.

Voditelj RTS Predrag Strajnić je nedavno vizionarski najavio da Dušan Tadić ide na Kristijana Ronalda u osmini finala Lige šampiona iako se Ajaks tada namerio na Real Madrid, a Ronaldo je već godinu dana u Juventusu.

Ovog puta Tadićev Ajaks je izvučen kao prvi tim, a odmah zatim je izvučen Juventus! Drugi par su Barselona ide na Mančester junajted. Totenhem će na Mančester Siti, a Liverpul je uslovno rečeno dobio najlakši zadatak i igraće protiv Porta.

Četvrtfinalni parovi se igraju 9. i 10, odnosno 16. i 17. aprila tako da timovi imaju mesec dana da taktiziraju i pripremaju se za završnicu elitnog takmičenja, a poznat je i raspored polufinalnih duela 30. april, prvi maj, pa potom sedmi i osmi.

U polufinalima će se ukrstiti pobednici mečeva Totenhem - Siti i Ajaks - Juventus, dok su na drugoj strani "kostura" Barselona - Junajted i Liverpul - Porto.

Finale Lige šampiona je prvog juna na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu.

Učesnici uoči žreba:

1. Ajaks

2. Barselona

3. Juventus

4. Liverpul

5. Mančester junajted

6. Mančester Siti

7. Porto

8. Totenhem

 Englezi se nadaju da će evropski klupski trofeji da se vrate "kući", pošto su prošle godine zaustavljeni u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji kao reprezentacija. Imaju i dobrih osnova za to.

Njihove četiri ekipe nalaze se među osam najboljih, a Liverpul kao prošlogodišnji finalista i Mančester Siti koji je demolirao Šalke u revanšu su u prednosti u odnosu na Junajted i Totenhem.

Ako su se i nadali lakšim protivnicima do sada, takvih u četvrtfinalu više nema Foto: Guliver/Harold Cunningham/Getty Images

Barselonin Đerar Pike je u četvrtak pecnuo navijače i igrače Real Madrida rekavši da su svi slabi timovi već ispali iz Lige šampiona, dok se Katalonci nadaju evropskoj kruni posle 2015. godine.

Porto i Ajaks su verovatno najneočekivaniji učesnici četvrtfinala, ali su i Zmajevi i naročito Kopljanici pokazali da umeju da igraju kvalitetan fudbal. Kada se jedan Real pobedi 4:1 u revanšu, na svom terenu...

To onda govori neke stvari sve i da su Madriđani na teren Santjago Bernabeua izašli sa juniorskom postavom. Porto je imao relativno laku grupu, a onda u osmini finala Romu koja nije ni blizu prošlogodišnje.

Kada je reč o Juventusu, ima Kristijana Ronalda i igrao je finale Lige šampiona pretprošle godine i bez njega. Pritom, Portugalac je razbio jednu od najboljih odbrana na svetu na komade pa će parovi svakako biti zanimljivi.

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA