≫ 

UEFA "tera" navijače sa finala Lige šampiona: Sramno mali broj karata biće podeljen onima zbog kojih se fudbal igra

Floskula da se "fudbal igra za navijače" nije ideja vodilja u evropskoj organizaciji

  • 2

UEFA, kao i FIFA, uporno podvlače da se fudbal igra zbog navijača i za njih, međutim, u praksi, vrlo često i jedni i drugi sami sebe demantuju. 

To se vidi i po podeli karata za finale Lige šampiona u Madridu.

Naime, Evropska fudbalska federacija objavila je da će za finale koje se igra na stadionu Atletika "Vanda Metropolitani" 1. juna navijačima oba kluba biti dostupno tek nešto malo više od polovine kapaciteta gledališta.

Atletikov stadion može da primi 63.500 navijača, a oba finalista dobiće samo po 17.000 ulaznica za prodaju svojim navijačima što znači da će onih "zbog kojih se igra fudbal" biti tek 34.000 na najvećoj utakmici godine.

Od preostalih ulaznica četiri hiljade biće puštene u slobodnu prodaju, dok se čak 25.500 deli organizacionom odboru, UEFA-i, nacionalnim savezima, sponzorima i nosiocima medijskih prava.

VIDEO: Reakcija Dejana Savićevića na pesmu Delija o UEFA 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Jova

    15. mart 2019 | 17:13

    Zar se zbog onih 30.000 neutralnih ne igra fudbal. Pa kad ga ne vole, što kupuju skupu ulaznicu. Zamislite u Beograd igraju Juventus-Porto i budu 55.000 španaca i portugalaca a nijedan Srbin, osim Kokeze, Miloševića, Terzića i Vučeljića.

  • Velja

    15. mart 2019 | 17:42

    Pa kad su svi ovi navijaci ciji su klubovi prosli najobicniji pozeri, sem Ajaksovih, ali oni verovatno nece ni doci do finala tako da dzabe.. 17000 pa to je dovoljno da se napravi ludacka atmosfera samo ako neko zna da je napravi, a to navijaci ovih klubova ne umeju, tako da nije problem u broju karata vec u onome ko ih kupuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA