≫ 

Kako je najbolji defanzivac sveta zamalo završio u Dinamu? Posao propao zbog dva miliona evra!

Jedan od najboljih defanzivaca današnjice pre 4 godine umalo obukao dres Dinama

  • 9

Virdžil van Dajk 2015. godine imao je dogovor sa zagrebačkim Dinamom ali se klubovi nisu dogovorili. Posao je propao zbog 2 miliona evra.

Zdravko Mamić je čuven po pronalaženju talenata šitom Evrope. Danas Dinamo u svojim redovima ima mladog Španca Dani Olma kojeg prati pola Evrope, a pre samo 4 godine blizu plavog zagrebačkog dresa bio je danas jedan od najboljih štopera Evrope.

Van dajk dok je branio boje Seltika Foto: Profimedia

U nameri da napravi moćnu ekipu koja će posle 40 godina da prezimi u Evropi Mamić je zakucao na vrata Seltika u pokušaju da dovede tada 24-ogodišnjeg Holanđanina. Prvi čovek Dinama škodskom timu nudio je 5 miliona ali su čelnici Seltika tražili 7. Ta cifra je ipak bila prevelika za zagrebački klub.

- Možda je kapitalac Van Dajk iz Seltika. Njega bih voleo da imam u Dinamu. Seltik je, međutim, odbio ponudu od 5 miliona evra. Realno, njegova cena je oko deset miliona - rekao je tada Zoran Mamić, trener Dinama, za hrvatske medije.

Posle neuspelih pokušaja Dinama javio se engleski Sautempton koji je van Dajka doveo za 13 milina funti (oko 15 miliona evra). Samo dve ipo godine kasnije Liverpul je za njega platio 84 miliona evra što je danas najveći transfer u istoriji fudbala za jednog defanzivca.

Van Dajk je posle samo šest meseci u Liverpulu konsolidovao odbranu Crvenih, dobio kapitensku traku i opravdao svaki uloženi cent.

27. decembra van Dajk prelazi u Liverpul za 75m funt iFoto: Instagram.com/ virgilvandijk

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    18. mart 2019 | 11:52

    I onda dodje Milan Pavkov koji vredi 79 puta manje i p***ša se po Virgilu i celoj odbrani liverpula!

  • Milan

    18. mart 2019 | 11:43

    Pitajte Pavkova da li je najbolji defanzivac sveta!

  • delija

    18. mart 2019 | 11:08

    Sta zna Milan Pavkov sta je 80 miliona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA