≫ 

Ko je novi član štaba Orlova? Krstajić doveo mlađeg, a 15 godina iskusnijeg čoveka za napad na Evropsko prvenstvo!

Zanimljivo ime pojačalo je štab Orlova

  • 6

Stručni štab Mladena Krstajića obiluje novim imenima, a pored Nikole Žigića, Vladimir Radenković će biti novo pojačanje.

U pitanju je mlad trener (41) koji iza sebe ima dugo iskustvo, i to od čak deceniju i po, radio je sa Markom Nikolićem u RAdu, a sa njime je dugo i uspešno sarađivao Ivan Vukomanović, nekadašnji trener Slovana iz Bratislave.

Upravo je Vukomanović bio sagovornik Telegrafa ovim povodom, potvrdio je da je sa oduševljenjem dočekao informaciju o dolaska Radenkovića u štab Krstajića, rešio je da ga malo bliže predstavi i srpskoj javnosti.

- Već duže znam za to, šta reći da osim ljudskih kvaliteta, štab dobija čoveka koji ima veliko iskustvo i znanje, možda i više nego selektor, uz dužno poštovanje, to je moje mišljenje - kaže Vukomanović za naš portal.

Vukomanović veruje da će njegov bivši saradnik biti važan šraf Orlova Foto: Ivan Vukomanović/privatna arhiva

- Vlada ima 15 godina iskustva na određenim pozicijama, ima PRO licencu i mogao bi praktično šef da bude. Ovo je dobar potez jer je Vlada dugo u Savezu, radio je sa mladom reprezentacijom i ljudi koji vode Savez sigurno znaju da ima dobar odnos sa mladim igračima koji polako treba da postanu stubovi A tima - dodaje Vukomanović.

- Odličan je za Savez i reprezentaciju, sigurno nisu pogrešili, poznaje sve aspekte igre u različitim taktikama, dobar je posebno u analizi protivnika i shvatanju igre, pozdravljam njegov dolazak! Takođe, ogromno iskustvo je stekao kao mlad asistent trenera, jako mlad je i u Radu trenirao ekipu, ima ogromno prvoligaško iskustvo i iz Mađarske i iz Slovačke. Staž mu daje za pravo da bude visoko kotiran kao kvalifikovan trener u štabu - podseća Vukomanović.

Iako Radenković nije često bio u žiži, podsetićemo da je bio još pre četiri godine deo stručnog štaba Tomislava Sivića, radio je u Diošđeru, a svojevremeno je bio desna ruka Marka Nikolića u Radu.

Radenković i Nikolić Foto: MN Press

Bili su mlad trenerski tandem, a u jednom trenutku, 2013. je otišao zbog razmimoilaženja u filozofiji sa trenerom koji je potom uspešno vodio Partizan, a sada dominira u Videotonu u Mađarskoj.

- U jednom momentu smo možda i prekoračili granice, proradile su emocije i više nije moglo dalje. Rastali smo se prijateljski kako to i dolikuje ljudima koji su godinama radili zajedno - rekao je posle zimskih priprema 2013. godine Radenković.

Inače, to je bio drugi mandat Nikolića i Radenkovića, prethodni uspešni imali su do 2011. godine, kada su otišli zajedno zbog nesuglasica sa Rankom Stojićem, a uspeli su zajedno da odveru Rad u kvalifikacije za Ligu Evrope.

U štabu, Radenković će biti saradnik još Simu Kruniću i Nikoli Žigiću.

VIDEO - Krstajić: Tadić, Mitrović, Fejsa i Kostić su mi rekli da su povređeni

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ilija

    18. mart 2019 | 20:33

    Koliko puta treba ovome reci odlazi i povedi Kokezu koji je ponovo izabran od takvih kao sto si ti.Ej Srbiji jadna li si.

  • lune

    18. mart 2019 | 22:06

    nije to komedija krstajic nije nikakav trener mora imati nekog pored ko ima veze sa tim poslom😂👍

  • ortodox RS

    18. mart 2019 | 21:20

    Bas smo se pijacali protivnici ima sa srhte kad bide Radenka.Ovo je komedija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA