≫ 

Nemanja Vidić otkrio tajnu najmoćnijeg štoperskog tandema u istoriji fudbala: Kako smo Rio i ja...

Niko nije delovao tako moćno kao oni

  • 2

Nemanja Vidić i Rio Ferdinand bili su najbolji štoperski tandem u istoriji Mančester junajteda,  a srpski defanzivac je otkrio kako su stvorili bedem za pet premijerligaških titula.

Pored toga, Vidić i Rio imaju velike zasluge za Ligu šampiona iz 2008. godine, smatraju se najboljim tandemom u novijoj eri fudbala i sigurno su u top 5 istorije, ne bez razloga.

- Dobro smo se slagali i van terena, to je pomoglo. Rio je bio prilično otvoren kada sam došao u klub, pomogao mi je i van njega, da se što pre klimatizujem i naviknem na grad - kaže Vidić.

Foto: Profimedia/AFP

- Gradili smo se kroz svaki trening, zapravo smo komunicirali tokom svakog treninga sve vreme. Mnogo puta, kada nam je Rene Melensten objašnjavao vežbe, mogli ste mene i Rija videti kako razgovaramo o nečemu. Svi igrači su nam govorili "umuknite vas dvojica, samo pričate"!

Nemanja je otkrio da su razgovarali o situacijama koje su se deisle na poslednjem meču ili treningu, što su detaljno analizirali.

- Voleli smo da se razumemo međusobno, to je najvažnije za defanzivce, komunikacija i razumevanje. Pozicija ti zavisi od onog drugog, napadači ne zavise mnogo od drugih, ali odbrambeni igrači, definitivno zavise.

Oni su gluvonemi i slepi, a prijatelji nisu dozvolili da ne uživaju u magiji fudbala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Al jazeera

    18. mart 2019 | 16:29

    Vidara je glavom išao tamo gde ovi danas nazovi defanzivci ne smeju nogom.U tome je razlika,najbolji odbrambeni u istoriji

  • Bae

    18. mart 2019 | 14:44

    A ko kaze da su oni najbolji stoperski par

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA