≫ 

Počeo tihi bojkot Krstajića? Da li su igrači izabrali stranu u ratu selektora i nepodobnih reprezentativaca, pokazaće duel protiv Ronalda

Posle neuspele Krstajićeve inicijative da vrati Milivojevića u reprezentaciju i otpisivanja Grujića, veliki broj reprezentativaca prijavio povrede selektoru pred prijateljski meč sa Nemačkom i kvalifikacioni sa Portugalijom

  • 35

Okupljanje najboljih fudbalera Srbije za mečeve sa Nemačkom (sreda 20.45) i Portugalom (25.03.) proteklo je u senci otkaza nekolicine najvažnijih igrača zbog povreda i sada već uobičajenom situacijom koja ne služi nikome na čast - odsustva "amputiranih" koje je Krstajić uklonio zbog neposlušnosti.

Buntovnima Nastasiću, Milivojeviću i Grujiću, sa kojima Krstajić jednostavno ne ume da pronađe "zajednički jezik", a trebalo bi da im je reprezentacija svima ispred sujeta, pridružili su se Prijović, Matić, Kostić, Kolarov, Tadić, Mitrović, Fejsa...

Istina, većina pobrojanih će najverovatnije preskočiti samo prijateljski meč sa Nemcima, pa zaigrati sa Portugalcima, međutim provejava sumnja u delu javnosti da iza svega stoje i neki drugi razlozi koji baš i nemaju veze sa trenutnim fizičkim stanjem pojedinaca.

POVREDE MATIĆA I PRIJOVIĆA POSLE PUNE MINUTAŽE U KLUBOVIMA   

Najčudnija je situacija sa Prijovićem i Matićem - obojica su odigrala za vikend, prvi ceo meč, drugi 86 minuta kada je iz taktičkih razloga zamenjen. Ni jedan ni drugi neće biti deo ekipe koja će krenuti u kvalifikacione borbe za Evropsko prvenstvo.

Krstajić i Prijović na jednom od treninga reprezentacije Foto: MN Press

Prijović je prijavio povredu, rupturu mišića (samo to je poznato o njegovom stanju), a kada je o Matiću reč, nije baš najjasnija priroda povreda koja ga je opet zadesila, ali setimo se ovde i njegovog bunta u oktobru prošle godine iz, za sada, nepoznatog razloga koji je ustalasao nacionalni tim.

"Srbija je spremna da te ponovo izda, moj Nemanja" - objavio je Matić tada na svom instagramu, mnoge iznenadio snažnom porukom, pa i samog selektora.

Neke možda i nije.

Zanimljivo, Matićeva poruka je usledila u trenutku kada je izostao za meča sa Crnom Gorom u Ligi Nacija, takođe zbog povrede (članak je tada bio u pitanju), a ta objava do danas je ostala zagonetka za veći deo javnosti. U međuvremenu, Matićevo nezadovoljstvo je amoritzovano, a Krstajić je tada poručio da su odnosi između fudbalera Junajteda i stručnog štaba, kao i između Matića sa ostatkom ekipe perfektni. 

Pitanje koje se posle te izjave nametnulo samo od sebe je sa kime to onda Matić nije na istim talasnim dužinama, ako je sve perfektno na relaciji sa selektorom i saigračima? Na koga se to naljutio?

Ono što takođe podgreva određene teorije o neslozi unutar svlačionice je što se aktuelna situacija sa povredama igrača dešava nedugo pošto selektor sa čelnicima Saveza nije uspeo da nagovori Milivojevića da se vrati u reprezentaciju. Da li to znači da su igrači konačno izabrali stranu u ratu selektora i nepodobnih reprezentativaca pošto je pomirenje propalo?

Idilična slika odnosa u timu: Krstajić i Matić poziraju na jednoj od konferencija Foto: MN Press

Što se tiče Prijovića, njegovo nezadovoljstvo tretmanom kod Krstajića je dobro poznato, od odlaska Muslina napadač Al-Itihada je sve manje u fokusu novog selektora, iako je gotovo uvek na svakom spisku. Na Mundijalu jedva da je igrao, a situacija se nije promenila nabolje za njega ni u Ligi Nacija. Deluje kao da polako gubi strpljenje i vreme dolazeći na okupljanja, svestan da ga čeka samo uloga rezerviste.

Jednom prilikom je i sam "pecnuo" Krstajića za malu minutažu.

Aleksandar Prijović nezadovoljan minutažom u redovima Orlova; Foto: MN Press

- Nisam Koperfild da postignem gol za dva minuta na terenu. Kada bih dobio više minuta na terenu, možda bih i mogao da budem Koperfild i da menjam rezultat - rekao je tada Prijović.

Umalo je upravo zbog Prijovića Krstajić pre nekoliko meseci ostao bez posla, jer je i predsednik Saveza Slaviša Kokeza javno kritikovao njegovu taktiku i to što ne daje veću minutažu Prijoviću, koji je preokrenuo meč protiv Litvanije za prvo mesto u Ligi nacija.

- Prvo poluvreme je bilo slabo i naravno da nisam zadovoljan igrom tokom tog dela utakmice. Drago mi je što je u igru ušao Aleksandar Prijović i što je postigao gol i upisao asistenciju. On je radom i zalaganjem to zaslužio, a na neki način bio je zapostavljen u prethodnom periodu. Smatram da je nazasluženo bio zapostavljen - napomenuo je Kokeza tada.

Mladen Krstajić i Slaviša Kokeza; Foto: MN Press

Delovalo je da će mesto selektora umesto Krstajića preuzeti Dragan Stojković Piksi, ali je kasnije ipak izmiren odnos između selektora i prvog čoveka FSS.

Prijović je sada još dalje od minutaže, jer se nije najbolje snašao u Saudijskoj Arabiji posle prelaska iz PAOK-a. U međuvremenu, "eksplodirao" je Luka Jović, "pojavio" se i Pavkov, pa je i jačanje konkurencije oslabilo poziciju Prijovića, a povreda, koja je zvaničan razlog odsustva, još više ga je udaljila od reprezentacije - do kada, pokazaće vreme.

KRSTAJIĆEV "KISELI" OSMEH NA OPTUŽBE MILIVOJEVIĆA I GRUJIĆA 

Mladen Krstajić; Foto: Telegraf.rs

Naravno, novinare koji su bili u ponedeljak u staropazovačkoj bazi zanimao je stav Krstajića povodom izjava Milivojevića i Grujića, njihovih tvrdnji da selektor ne govori istinu kada kaže da jedan neće da igra, a da drugi nije hteo da igra za mladi nacionalni tim, pa mu je sada uskraćen poziv.

Pre izjave samo se "kiselo" nasmejao, mada nema ničeg smešnog po pitanju neigranja dva vrlo bitna igrača kada vlada "epidemija povreda" u reprezentaciji.

- Samo želim da kažem da smo se danas okupili da pričamo o predstojećim utakmicama, to su Nemačka i Portugal. Sve ostale stvari vezane za prošlost, što je bilo na konferenciji za štampu kad je bio spisak, nemam više komentar. Okrećem se ovim momcima koji su pozvani i utakmice sa Nemačkom i prvoj kvalifikacionoj protiv Portugala - ostao je Krstajić "zakopčan" i ovog puta.

VIDEO: Krstajić o optužbama Milivojevića i Grujića

Vidno je bio neraspoložen selektor, jasno je i zbog čega - deluje da polako gubi konce u svlačionici.

SUKOB SA GAĆINOVIĆEM U SVLAČIONICI, OTPISAN I DUŠKO TOŠIĆ

Mijat Gaćinović; Foto: MNPress, Instagram

Upravo u svlačionici je bio i sukob posle utakmice sa Litvanijom u poslednjem kolu Lige nacija, kada je Mijat Gaćinović osuo drvlje i kamenje po selektoru, nakon što ga je ovaj zamenio posle 45 minuta.

Gaćinović se posle toga oglasio i priznao sukob uz poruku da će vreme pokazati ko je kakav. Tada je dobio podršku velikog broja reprezentativaca koji su lajkovali njegovu objavu.

Ipak, Gaćinović se našao na poslednjem spisku Mladena Krstajića, tako su između njih "očigledno zakopane ratne sekire".

Pored igrača koji ga ignorišu, Krstajić glavobolju ima i zbog novonastale situacije sa povredama. Tadić ima problem sa primicačem, Aleksandar Mitrović je rovit u poslednjih nekoliko nedelja (mada igra konstatnto za Fulam), Filip Kostić takođe nije 100 odsto spreman iako je za vikend odigrao 86 minuta za Ajntraht.

- Verujem da vas najviše interesuje kadar, iskren da budem, nije kako sam očekivao. Problematično je stanje. Imamo povrede, kapiten Kolarov neće moći protiv Nemačke. Matić nije spreman ni za Portugal, na vezi smo svaki dan, i to je hendikep. Fejsa je posle povrede odigrao 120 minuta. On će nas sačekati u Lisabonu u četvrtak, Dušan Tadić ima probleme sa primicačem. Filip Kostić je odigrao 86 minuta i žali se na povredu zadnje lože i primicača - nabrajao je kadrovske muke selektor.

Krstajićeva pozicija nije najsjajnija, nema punu podšrku navijača, a ni u svlačionici ne vladaju baš harmonični odnosi. Njihovom poboljšanju svakako neće doprineti činjenica da se sa protokom vremena otvaraju novi frontovi na relaciji selektor-igrači bez perspektive da se reše.

Kvalifikacije su na pomolu, grupa je idealna za plasman na Evropsko prvenstvo, ali pitanje je može li Srbija da se izdigne iznad međuljudskih trzavica i nepoverenja i veže drugo uzastopno veliko takmičenje.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Messi

    19. mart 2019 | 14:24

    Tolikoje nepravedan prema Prijovicu , da nema dalje...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    19. mart 2019 | 14:32

    Тренер без знања, ауторитета, интегритета...никад гори тренер...

  • Ivangm🤨

    19. mart 2019 | 14:44

    Ako ovaj balvan ostane kao selektor mi se necemo ni kvalifikovati na prvenstvo....🤣😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA