≫ 

Kraj ere Romana Abramoviča u Čelsiju: Najbogatiji Britanac počeo pregovore za kupovinu kluba!

Najbogatiji Britanac započinje novo poglavlje u istoriji londosnkih plavaca

  • 1

Britanski milijarder Ser Džim Redklif ozbiljno je zainteresovan za kupovinu fudbalskog kluba Čelsi.

Početni razgovori sa sadašnjim gazdom kluba, Romanom Abramovičem, su započeti.

Ser Džim Redklif je nabogaiji Britanac sa neto procenom od 21 milijardu funti (oko 25 milijarde evra). Bogatstvo je stekao osnivanjem kompanije Ajneos za petrohemiju.

Rođen u siromašnom kraju Mančestera kao stolarev sin postao došao je do bogatstva.

Foto: Guliver/Jeff J Mitchell/Getty Images

Redklif (66) od nedavno je vlasnik biciklističkog tima ''Skaj''.

Eventualni ulazak u Člsi mu neće biti prvi susret sa fudbalom. Vlasnik je švajcarskog tima Lozana, koji pokušava da uđe u trku sa najboljima. Trenutno je drugoplasirani u grupi od drugih deset timova druge lige Švajcarske, ali to ga ne zadovoljava, želi da se pridruži velikim igračima, velikim timovima i pravom svetskom fudbalu.

Foto: Guliver/Jeff J Mitchell/Getty Images

Baza kompanije mu je u Mančesteru, gradu u kojem je rođen i gde od malena navija za Mančester junajted. I pored toga, vlasnik je sezonske karte Čelsija i redovan je posetioc Stanford Bridža.

Iako Čelsi nije zvanično na prodaju, Abramovič je postao sve udaljeniji od kluba zbog problema sa vizom. Planovi za obnovu stadiona su odloženi do daljeg. Navodni rezlog je bio ''nepovoljna ivesticijska klima'', zapravo je Roman čekao se oslobodi kluba.

Ruski vlasnik navodno zahteva 2,5 milijarde funti (oko 3.000.000.000 evra) da bi prodao Plavce. Kada je u junu 2003. postao vlasnik kluba sa Stanford Bridža kubio ga je za ''svega'' 140 miliona funti.

Foto: Tanjug/AP

Abramovič je došao pod pritisak nakon niza loših godina, nakon što je poslednji put osvojio ligu u 2017. godini. Klubu preti zabrana transfera za naredna dva prozora roka nakon što ih je FIFA optužila za nelegalno potpisivanje ugovora sa maloletnicima.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bole

    19. mart 2019 | 14:25

    Milijarder drzi Lozanu koja igra drugu ligu ali se time ne zadovoljava i zeli da igra sa najboljima u prvoj ligi. Jok, drzi ih milijarder i super im jenu drugoj ligi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA