≫ 

Četvrti sastanak Partizana i Saše Ilića: Odgovor je NE i tačka!

Čak četiri sastanka nije bilo dovoljno da se legendarni fudbaler crno-belih privoli da kopačke zameni direktorskom funkcijom

  • 49

Iako je slovio za prvog i jedinog kandidata, Saša Ilić je danas i dedinitivno odbio mogućnost da preuzme funkciju sportskog direktora Partizana, saznaje Telegraf. Posle četiri sastanka, kapiten crno-belih nije uspeo da pronađe zajednički jezik sa čelnicima kluba, pa im se zahvalio na ponudi i odlučio da čeka neka bolja vremena u Humskoj.

Nekoliko je razloga zbog kojih Ilić nije želeo da nasledi Ivicu Ilieva, koji je posle prvenstvene utakmice sa Voždovcem, zajedno sa trenerom Zoranom Mirkovićem, podneo ostavku na mestu prvog čoveka sportskog sektora.

Pre svega- trenutna situacija u Partizanu, za koju je kapiten smatrao da je nedopustiva i nemoguća za funkcionisanje u bilo kom segmentu kluba. To je, naravno, dovelo i do mimoilaženja stavova i zahteva dve strane, pa je logičan epilog razgovora bio – neuspeh.

Ilić je početkom prošle sedmice, kada je pozvan od strane Uprave klub da preuzme brigu o sportskom sektoru, izneo svoje zahteve pred čelnike, o čemu smo već pisali. Želeo je dugoročni plan, autonomiju u radu, budžet uz pomoć koga bi sportski sektor funkcionisao, isplatu dugova aktuelnom igračkom kadru i sređivanje finansija, makar i po cenu rasprodaje tima i kretenja od “nule”, samo da klub stane na zdrave noge.

Saša Ilić i Miloš Vazura; Foto: MN Press

Sve navedeno nije, navodno, predstavljalo problem za čelnike i želeli su da mu izađu u susret, ali kamen spoticanja bio i ostao prvi zahtev Saše Ilića: da se angažuje nezavisna revizorska kuća koja bi napravila presek finansijskog stanja u klubu i da se klupski dug iznese u javnosti. E, tu je zapelo...

Od tog momenta pregovori su počeli da idu u drugom smeru, a dve strane da se udaljavaju u stavovima. Posle zasedanja Upravnog odbora kluba u utorak, najuže rukovodstvo se ponovo videlo sa Ilićem i došlo se do statusa “ili-ili”, odnosno do toga da iskusni fudbaler da konačan odgovor u toku tekuće sedmice, što se danas i dogodilo.

Odgovor Ilića ubrzo je zapečatio pregovore: hvala na ponudi, ali NE.

VIDEO: Vučelić se svađa sa novinarima posle ostavki u klubu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    19. mart 2019 | 17:12

    Ma nemoguće je da uprava malog partizana neće da izadje u javnost sa ukupnim dugom,pa nije to ništa strašno.

  • Papilon

    19. mart 2019 | 16:11

    Prvi zahtev Saše Ilića: da se angažuje nezavisna revizorska kuća koja bi napravila presek finansijskog stanja u klubu i da se klupski dug iznese u javnosti. E, tu je zapelo.....E kada sam ovo procitao srusio sam se sa stolice od smeha. Neka se sada jave mali "grobarcici" koji prozivaju Zvezdu za dugovanja, u ovaj truli Partizan kada bi usla nezavisna revizorska kuca u roku 24 sata bi cela uprava zavrsila iza resetaka na 100 godina. Gasi to i u beton ligu.

  • Bojan SD

    19. mart 2019 | 16:39

    Sale u fotelju samo kad i zadnjem iz uprave vidis ledja inace sva krivica ce biti svaljena na tebe .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA